Bloggen

Kom helskinnet igennem januar

Ud fra mine egne erfaringer prøver jeg her at give de bedste bud på, hvordan du kommer godt og sikkert igennem den mørke tid, og det der kan føles som årets længste måned.

Træning

Mit første råd er at undlad at sætte alt for mange urealistiske træningsmål. Jeg tror, at det er bedre at holde fast i de ting, der fungerede i det forgangne år. Hvis man føler behovet kan man så i det nye år lægge ekstra energi i de allerede eksisterende vaner.

Døgnrytme

Januar er en mørk måned, og man har mest af alt lyst til bare at bruge hele dagen under dynen. Det er dog vigtigt at finde ind i en god søvnrytme. Forsøg at stå op og gå i seng på nogenlunde samme tidspunkt hver dag. På den måde undgår du at finde ind i nogle usunde døgnrytmer.

Vær ude når det er lyst

Hvis du har mulighed for det, så forsøg at komme udenfor i naturen når lyset er fremme. Eller prioriter at få det gjort i weekenderne. For mig er det rart at komme ud i naturen og mærke den smule lys, der er i januar, så det hele ikke føles så mørkt.

Fokuser positivt

Hvis du er på kur i januar, så prøv at lade vær med kun at fokusere på det, som du ikke må spise. Fokuser i stedet på det, som du gerne må spise. Det kunne f.eks. være, at du ser noget chokolade, som du godt kunne tænke dig. I stedet for at tænke; ”det der chokolade må jeg ikke spise”, så forsøg at vende din tanke til: ”jo det må jeg godt, men så vælger jeg i stedet et stykke af det mørke”. Sådan vender du de negative tanker til positive.

HYG!

Den kolde og mørke vintertid kan være dejlig. Det er tiden, hvor der er lange, mørke eftermiddage, hvilket betyder tid til at sidde med et tæppe og drikke te med en bog i hånden, ligge puslespil, gå i svømmehallen eller så mange andre inde-aktiviteter. I januar er man nemlig lovligt undskyldt for ikke at være udenfor hele tiden!

Jeg håber, at de her råd kan hjælpe nogle til at komme godt igennem en mørk måned. Heldigvis venter lyset ikke langt forude.

 

Relaterede artikler

Når kræften rammer

Den sidste måned har været psykisk hård. Det har været svært at bevare positiviteten, og nogle dage har jeg mest af alt haft lyst til at begrave mig i et stort hul. Den sidste måned har nemlig stået i kræftens tegn. Når en sygdom som den, kommer så tæt ind på livet og rammer nogle af ens nærmeste, så kan man ikke undgå at bevæge sig ud i negative tankemønstre og glemme alt om sig selv og omverdenen.

Det er okay at gå lidt i hi

Snart er der flere mørke end lyse timer i døgnet, blæsten tager til og mit humør daler i nogenlunde samme tempo som temperaturen. Sommetider ville jeg ønske, at jeg bare kunne flytte til Costa del Sol fra oktober til marts som en anden pensionist – men hver ting til sin tid. Jeg forsøger at holde mit humør højt det meste af tiden, men som for de fleste, så kræver det altså lidt ekstra energi i de mørke måneder.

Musikkens magiske ord

Igennem min depressive periode, havde jeg ikke lyst til noget andet end høre musik og gå mange lange ture. Min depressive periode, bestod egentlig hellere ikke af andet. Jeg valgte musikken. Der var egentlig ikke helt så meget at gøre andet end sætte følelserne fri ved en god melodi eller tekst.

Er jeg klar?

Jeg har været sygemeldt i knapt to år. Min plan er at starte i skole til januar. Det har taget mig lang tid, mange tanker og samtaler om at nå der til. Jeg har flere gange gerne ville starte i skole eller praktik – men spørgsmålet har hver gang været, om jeg var klar…

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.