fbpx

Login

Gode råd til julegavestressen

Julen nærmer sig, og der kan være mange ting, der skal på plads inden juledagene. Det kan være stressende at skulle give julegaver, og det bliver endnu sværere, hvis man faktisk ikke har råd til så mange julegaver eller nogen overhovedet.

Julen nærmer sig, og der kan være mange ting, der skal på plads inden juledagene. Det kan være stressende at skulle give julegaver, og det bliver endnu sværere, hvis man faktisk ikke har råd til så mange julegaver eller nogen overhovedet. Som studerende genkender jeg meget disse følelser, og derfor kommer jeg her med mine tre gode råd til, hvad du kan gøre i den situation:

 

Lav en hjemmelavet gave

Det kan virke uoverskueligt at skulle bruge mange penge på dyre gaver, men man kan heldigvis også lave noget selv. Det kan være, at du er god til at strikke eller lige har lært at sy, og så kunne du være kreativ her. Det kan også være, at du bager en hel masse småkager eller pebernødder og pakker dem flot ind i en kasse og giver dem som gave. Hvis du ikke er kreativ på den måde, så fortvivl ej; du kan sagtens gøre noget andet. Du kan lave et gavekort, hvor du inviterer på middag hjemme hos dig selv en dag, eller du kan invitere til filmhygge, hvor du står for mad, snacks og drikkevarer. På den måde behøver gaven ikke være så dyr, men man kan give kvalitetstid i gave til hinanden.

 

Aftal et beløb

Du kan spørge dem, du skal give gave til, om I ikke fælles skal aftale et beløb for, hvad man giver gaver for. Det kan være rigtig rart at forventningsafstemme, da det kan gøre, at du ikke skal sidde med ondt i maven over at have brugt få penge på en gave, da den anden har brugt det samme beløb.

 

Slå dig sammen med nogen

Hvis du gerne vil være med til at give en dyrere gave, så kan du slå dig sammen med fx. din søster, din far eller din veninde, hvor I så sammen kan købe en dyrere gave til dem, der skal købes gaver til. Det kan også være hyggeligt sammen at stå for en gave, så man bruger tid sammen med hinanden i juletiden.

 

Husk på, at du ikke er den eneste, der stresser over julen og især ikke det med pengene. Det kan være meget svært at være i, men du kan måske gøre brug af mine råd, så julegavestressen kan blive lidt mindre. Du kan også chatte med os hos UngTilUng hver dag fra 16-20, hvis det hele føles meget overvældende.