fbpx

Login

Har du brug for støtte?

Gratis anonyme samtaleforløb og digitale fællesskaber til dig som: 

  • Bor i Lolland eller Guldborgsund kommune
  • Er mellem 16-24 år
  • Ønsker at trives bedre i hverdagen

Vælg mellem online eller fysisk samtaleforløb

Hvad får du ud af et digitalt samtaleforløb

✅ Op til 12 digitale samtaler efter behov

✅ Deltager hjemmefra i trygge rammer 

✅ Erfarne, dygtige frivillige  

✅ 2-4 samtaler månedligt efter behov

✅ Personligt matchet op med frivillig af UngTilUngs psykolog  

✅ Du vil lære at styrke dit selvværd eller forebygge angst, tankemylder og nervøsitet

Hvad får du ud af et lokalt samtaleforløb

✅ Forløbet foregår fysisk på Lolland-Falster 

✅ Forløbet afholdes af medarbejdere i vores projekt CTU

✅ Direkte kontakt med din behandler, hvor I indbyrdes aftaler omfang, tid og sted

✅ Mulighed for at tale om lige præcis det som fylder hos dig, uden at det kommer videre til andre

✅ Forvent bedre trivsel, øget selvindsigt, og klarere personlige grænser

Udforsk vores digitale fællesskaber

Hvad er digitale krea-aftener?

De digitale krea-aftener er for unge, der har lyst til at lære nogle nye mennesker at kende og ønsker at være en del af et rart fællesskab.

Fælles for deltagerne i krea-aftenerne er, at alle ser en fordel i at kunne mødes digitalt hjemmefra i trygge rammer og synes, at det er hyggeligt at lave noget sammen.
Du behøver ikke være den næste strikke- eller maleguru for at kunne deltage i krea-aftenerne – alle kreative sysler er velkomne, og det er hyggen, der er i fokus!

Vores digitale krea-aftener faciliteres af 2 søde gruppeledere, som er gode til at skabe et rart, digitalt rum for dig, så du måske kan skabe relationer for livet. De digitale krea-aftener forløber over 6 mødegange, og en mødegang finder sted hver 2. uge.

Når du tilmelder dig krea-fællesskabet, vil du få en besked fra os med nærmere praktisk information; fx datoer, tidspunkter, og hvem de andre deltagere er. 

Det er de samme mennesker, som du møder alle gangene – så kan I nemlig lære hinanden ordentligt at kende.

Vores krea-aftener er altså perfekte til dig, der gerne både vil lave noget kreativt, men også synes, at det er hyggeligt at have nogle at gøre det med, hvor der samtidigt kan snakkes om løst og fast.

Næste opstart for 15-17 årige d. 5 maj 

Vores digitale krea-aftener er for dig der:

  • Er mellem 15 og 17 år
  • Gerne vil lære nye mennesker at kende og skabe relationer for livet
  • Søger et trygt og rart sted at gøre dette og ser en fordel i, at det foregår digitalt, så du kan sidde hjemmefra i vante rammer
  • Har mod på at have kamera og mikrofon tilsluttet, når du mødes med din faste gruppe, der består af cirka 6-8 andre unge som dig
  • Synes det er hyggeligt at lave kreative ting og gerne vil have nogle at gøre det med

Tilmelding til digitale tilbud

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Dit navn
Vi har en særlig aftale med Lolland og Guldborgsund kommune, som gør at opstart af samtaleforløb og digitale krea-fællesskaber sker oftere, hvis du er fra en af kommunerne.
Hvad er du interesseret i?

"Angst, nervøsitet og tankemylder"

Samtale 1-4

Samtale 1: Velkommen til: rammerne og temaet for forløbet

Til den første samtale i samtaleforløbet byder din rådgiver dig velkommen, og I præsenterer jer for hinanden. Din rådgiver fortæller mere om rammerne og temaet for forløbet og spørger ind til dine ønsker til forløbet. Du kan bruge denne samtale til at mærke efter, om forløbet er noget for dig, og om du kunne tænke dig at fortsætte forløbet.

Samtale 2: Ressourcer og barrierer

Samtalen har fokus på ressourcer og barrierer, der kan være en hjælp til at udforske din oplevelse med angst, nervøsitet og tankemylder. Barrierer kan f.eks. handle om, hvordan du oplever, at angst, nervøsitet og tankemylder fylder i dit liv, og om der eventuelt er noget, der afholder dig fra at have det godt og gøre det, som du gerne vil. Ressourcer handler f.eks. om, hvornår du har det bedst og ikke er præget af angst, nervøsitet og tankemylder, hvem du kan gå til for at få støtte og hvilke styrker du har, som hjælper dig med at håndtere svære situationer.

Samtale 3: Symptomcirklen

Sammen med din rådgiver taler I om, hvilke symptomer der fylder hos dig, når du mærker angst, nervøsitet og tankemylder. Din rådgiver præsenterer ”symptomcirklen” for dig, som er en illustration, der kan være med til at skabe overblik over, hvordan symptomer kan hænge sammen og kan påvirke hinanden negativt. Din rådgiver præsenterer også, hvordan man kan bryde den eventuelle negative cirkel og skabe en positiv cirkel.

Samtale 4: Undgåelse

Samtalen har fokus på at udforske i hvilke situationer, du oplever, at angsten, nervøsiteten og tankemylderet fylder, og i hvor høj grad du undgår situationer, som du kan mærke udløser angst, nervøsitet eller tankemylder.

Samtale 5-8

Samtale 5: Tanketeknik

Til femte samtale er der fokus på at blive mere bevidst om, hvilke tanker og eventuelle bekymringer, der fylder hos dig. Du vil få redskaber til, hvordan du kan håndtere negative tanker ved at undersøge alternative og mere konstruktive tanker sammen med din rådgiver.

Samtale 6: Flyt fokus (distraktionsøvelse) og midtvejsevaluering

Til samtalen arbejdes med, hvordan du kan flytte fokus og distrahere dig selv i situationer, hvor du oplever angst/nervøsitet/tankemylder og ikke kan flytte dig fysisk. Det kan f.eks. være på studiet, arbejdet eller i sociale sammenhænge.

Til sjette samtale er der også en midtvejsevaluering, som din rådgiver præsenterer for dig. Her taler I blandt andet om, hvorvidt du oplever, at emnerne og øvelserne, som I laver, er relevante for dig, og om der er noget, du ønsker mere eller mindre af i forløbet. Midtvejsevalueringen er ikke en evaluering af dig i forløbet.

Samtale 7: Ydre faktorer og mindfulness

Samtalen har fokus på, hvilke ydre faktorer, der kan påvirke følelser af angst, nervøsitet og tankemylder, og hvordan mindfulness kan være en hjælp til at finde ro.  

Samtale 8: Styrker

Ottende samtale handler om styrker, og her er der fokus på, at du opnår mere bevidsthed om dine styrker, og hvordan du kan gøre brug af dem. Sammen med din rådgiver gennemgår i de såkaldte ”24 karakterstyrker”, som er en del af positiv psykologi.

Samtale 9-12)

Samtale 9: Værdier

Til samtalen udforsker du dine værdier, og hvad der er vigtigt for dig i dit liv. Sammen med din rådgiver udforsker I også, hvad du konkret kan gøre for at udleve dine værdier.

Samtale 10: Fri samtalegang

Der er ikke et planlagt emne til tiende samtalegang, ligesom der har været til de øvrige samtaler. Derfor er der ekstra plads til at tale om det, der måtte fylde hos dig eller tale dybere om et emne. Det kan også være, at der er en øvelse i forløbet, som du særligt har været glad for, og så vil der være mulighed for at lave den igen. 

Samtale 11: Målsætninger

Til denne samtale er der fokus på, hvilke mål og værdier der er vigtige for dig, og hvordan du kan arbejde med målene. Sammen med din rådgiver udfylder I en handleplan, som kan være en hjælp til at få et overblik over, hvilke områder i dit liv, som du gerne vil arbejde på og hvad du kan gøre for at komme tættere på dine mål.  

Samtale 12: Afslutning

Samtale 12 er den sidste samtale i samtaleforløbet. Her er der fokus på at samle lidt op på forløbet, og tale om, hvordan det har været for dig, og hvad det har givet dig.

"Styrk dit selvværd"

"Styrk dit
selvværd"

Samtale 1-4

Samtale 1: Velkommen til og rammerne for forløbet

Til den første samtale i forløbet byder din rådgiver dig velkommen og I præsenterer jer for hinanden. Din rådgiver fortæller mere om rammerne og temaet for forløbet og spørger ind til dine ønsker for forløbet. Du kan bruge denne samtale til at mærke efter, om forløbet er noget for dig, og om du kunne tænke dig at fortsætte forløbet.

Samtale 2: Ressourcer og barrierer

Samtalen har fokus på barrierer og ressourcer, der kan være en hjælp til at udforske, hvordan temaet om selvværd fylder i dit liv. Barrierer kan f.eks. handle om, hvordan du oplever at lavt selvværd fylder i dit liv, og om der eventuelt er noget der afholder dig fra at have det godt og gøre det, som du gerne vil. Ressourcer handler f.eks. om, hvornår du har det bedst og ikke er præget af lavt selvværd, hvem du kan gå til for at for støtte og hvilke styrker du har, som hjælper dig med at håndtere svære situationer.

Samtale 3: Styrker

Tredje samtale handler om styrker, og her er der fokus på, at blive mere bevidst om dine styrker, og hvordan du kan bruge dem. Sammen med din rådgiver gennemgår I de såkaldte ”24 karakterstyrker”, som er en del af positiv psykologi.

Samtale 4: Tanker, følelser, krop og adfærd

Denne samtalegang handler om at undersøge sammenhængen mellem dine tanker, følelser, kroppen og din adfærd. Sammen undersøger I, hvad du oplever hos dig selv i situationer, hvor du oplever at have et lavt selvværd og i situationer med højt eller tilstrækkeligt selvværd. Hvad f.eks. tænker, føler, mærker du i kroppen og gør du i de situationer?

Samtale 5-8

Samtale 5: Tanker og selvkritik

Til femte samtale undersøger I, hvilke negative og selvkritiske tanker du eventuelt oplever at have og I taler om, hvordan du i stedet kan finde alternative, mere konstruktive og selvkærlige udsagn. I kommer således ind på, hvordan vi kan have en indre kritiker, der kommer med negative bemærkninger og hvordan man konkret kan håndtere den slags tanker. 

Samtale 6: Værdier

Til samtalen taler I om, hvad værdier er, og sammen udforsker I dine værdier og hvad der er vigtigt for dig i dit liv. Sammen med din rådgiver kigger I også på, hvad du konkret kan gøre for at udleve dine værdier.

Til sjette samtale er der også en midtvejsevaluering, som din rådgiver præsenterer for dig. Her taler I blandt andet om, hvorvidt du oplever at emnerne og øvelserne som I laver, er relevante for dig, og om der er noget du ønsker mere eller mindre af i forløbet. Midtvejsevalueringen er ikke en evaluering af dig i forløbet.

Samtale 7: Egenomsorg

Syvende samtale har fokus på egenomsorg, hvor I taler om hvad egenomsorg er, hvorfor det er vigtigt for selvværdet og hvordan du kan inkorporere mere egenomsorg i hverdagen.

Samtale 8: Grænser

Til samtalen taler I om, hvad grænser er, hvorfor det er vigtigt at kunne sætte og udvide sine grænser og hvordan du selv oplever dine grænser – f.eks.  hvornår er det sværere eller nemmere for dig at mærke, sætte eller udvide dine grænser.

Samtale 9-12)

Samtale 9: At kommunikere grænser

Niende samtale handler om at kommunikere grænser og hvorfor det er vigtigt at kunne kommunikere sine behov og grænser. Sammen med din rådgiver taler i om, hvad der er godt at huske på, når man giver udtryk for sine behov og grænser og hvordan man konkret kan gøre det.

Samtale 10: At gå efter sine drømme og mål

Samtalen handler om at undersøge, hvilke mål og drømme du har og om der eventuelt er noget, der afholder dig fra at gå efter det, som du ønsker dig i livet. Til samtalen kommer I også ind på, hvordan det vi siger kan spille en rolle i forhold til at føle mere styring over eget liv.

Samtale 11: Handleplan

Til denne samtale er der fokus på, hvilke mål, drømme og værdier, der er vigtige for dig, og hvordan du kan arbejde med målene. Sammen med din rådgiver udfylder I en handleplan, som kan være en hjælp til at få et overblik over, hvilke områder i dit liv du gerne vil arbejde på, hvilke drømme du har og hvad du konkret kan gøre for at komme tættere på dine drømme og mål.

Samtale 12: Afslutning

Samtale 12 er den sidste samtale i samtaleforløbet. Her er der fokus på at samle op på forløbet og tale om, hvordan det har været for dig, hvad det har givet dig og hvad du kan tage med dig videre.

"Gruppeforløb "

"1-1 Samtaleforløb"

Lokale gruppeforløb
Du mødes med andre unge, der også har oplevet problemer med alkohol, hash eller andre stoffer hos vigtige voksne i deres liv. Her er et fantastisk fysisk fællesskab, hvor man både kan tale om det der kan være svært, men hvor vi også laver ting som er sjove og som kan hjælpe os til at blive stærkere.
Lokale samtaleforløb

Du går i samtaleforløb hos en CTUbehandler. Vi arbejder med det der fylder hos dig. Vi aftaler indbyrdes hvor vi mødes (fx via sms). Det kan fx være på en skole, et uddannelsessted eller i vores lokaler. Forløbene er ikke fastlagte m.h.t. indhold, hyppighed eller varighed. Det er noget vi løbende sammen finder ud af. 

Mød vores frivillige rådgivere og gruppeledere i UngTilUng

De digitale tilbud bliver afholdt af UngTilUng frivillige.

Vores rådgivere er både studerende og færdiguddannede og har en relevant uddannelsesbaggrund til at kunne varetage et samtaleforløb. Derudover har alle frivillige egne erfaringer med at have det svært.  Alle rådgivere gennemgår også en digital uddannelse hos UngTilUng og deltager jævnligt i gruppesupervision sammen med andre rådgivere og supervisorer.

I vores digitale fællesskaber vil vores frivillige gruppeledere faciliterer fællesskaberne og sørger for et trygt digitalt rum, hvor du kan lære andre unge at kende på en rar måde. Gruppelederne er blevet klædt på til dette gennem uddannelse og jævnlig supervision.

Hvad er CTU

CTU er ligesom UngTilUng et tilbud under foreningen UngTrivsel. Derfor samarbejder vi også i CTU og UngTilUng, som kollegaer. 

CTU er et lokalt tilbud til dig, som er vokset op i hjem med rusmiddelproblematikker i hjemmet og som bor i Lolland kommune og er mellem 8-24 år eller bor i Guldborgsund kommune og er mellem 15-24 år. 

Det er 1-1 samtaleforløb, som afholdes af Jane eller Tea, som er behandlere i CTU.  

Du kan læse mere om Jane og Tea her
 

Opret gratis profil på UngTilUng.com

Opret en gratis profil og få adgang til digitale fællesskaber, online kurser, 1-1 samtaleforløb samt løbende nye tilbud. Du kan være anonym hvis du ønsker det, derfor har vi kun brug for nedestående oplysninger. Du kan altid skræddersy din profil, når først du er oprettet. 

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Dit navn
Vi har en særlig aftale med Lolland og Guldborgsund kommune, som gør at opstart af samtaleforløb og digitale krea-fællesskaber sker oftere, hvis du er fra en af kommunerne.
Hvad er du interesseret i?

Kontakt CTU

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Navn
Hvordan ønsker du vi kontakter dig?
Skriv gerne lidt om dig selv eller din situation.