fbpx

Login

Er det pinligt ikke at have travlt i december?

Der er ingen skam i ikke at skulle deltage i nogen julefrokoster i år. Det er helt forståeligt, hvis du synes, at det kan være svært ikke at deltage i mange julefrokoster, men en julefrokost er på ingen måde en indikator på, hvor betydningsfulde venskaber, du har.

Årets julefrokoster er ved at gå på hæld, og nu bevæger vi os for alvor imod jule- og nytårsaften. Måske føler du, at december er gået hurtig, og omkring dig fornemmer du, at mange i din omgangskreds har haft travlt med julefrokoster, julemarkeder, familiehygge og en masse andre juleting. Måske har du intet imod, at du ikke skal deltage i uendeligt mange jule- og familiefrokoster, og så er det jo helt fint… Men det kan også være, at du her i midten af december ikke helt kan finde ud af, hvordan måneden er gået så hurtigt, når/hvis du ikke har deltaget i alle de julefrokoster, som mange i din omgangskreds har. For er det underligt eller pinligt, hvis du ikke har deltaget i lige så mange julefrokoster som dine venner?

…. Disclaimer: det er selvfølgelig ikke pinligt eller underligt <3

SoMe taler ikke altid sandt 😉

December er for mange en travl måned, hvor din Instagram, TikTok og Facebook formentligt er spækket med flotte stories af julemarkeder, gløgg, venneaftaler i Tivoli, julefrokoster osv. osv… Men husk, at de sociale medier kun er et glansbillede og ikke hele virkeligheden.

Du har helt sikker hørt den sætning maaange gange, men en god øvelse er altså, at du husker dig selv på, at når du støder på de polerede julebilleder på SoMe (sociale medier), skal du minde dig selv om, at det du ser på SoMe kun er øjebliksbilleder.

Mind dig selv om, at dine venner og veninder ikke altid har travlt med julehyggen, selvom det kan se sådan ud på deres sociale medier. Det kan være, at de i størstedelen af december har travlt med arbejde og eksamen, ligesom du måske selv har.

Nyd ikke at have travlt

Der er ingen skam i ikke at skulle deltage i nogen julefrokoster i år. Det er helt forståeligt, hvis du synes, at det kan være svært ikke at deltage i mange julefrokoster, men en julefrokost er på ingen måde en indikator på, hvor betydningsfulde venskaber, du har.

Det kan altså godt være, at dine venner deltager i flere julefrokoster, end du gør, men de fleste tager til julefrokoster med arbejdspladsen, familien og mindre vennegrupper. Du skal derfor ikke føle, at det er normalt, at alle unge går til julefrokoster hver uge i december med en stor vennegruppe.

Prøv, om du kan fortælle dig selv, at det er helt i orden ikke at have travlt i december. Hvis du vil, kan du fx tage tidligere hjem for at julehygge, besøge dine bedsteforældre, bruge tid på at tænke over året, der er gået, se julekalender eller tage på julemarked med en ven eller gør det alene. Der er altså intet galt i at nyde december i et rolig tempo, hvor du får lov til at nyde årets sidste måned uden travlhed.