fbpx

Bloggen

Igennem mange perioder af mit liv har jeg lært, at det nogen gange er vigtigt at trodse sig selv. At gøre de ting man gerne vil, men ikke tør. For mit vedkommende er der rigtigt mange ting, jeg gerne ville kaste mig ud i, men så alligevel vælger ikke at gøre noget ved. Det skyldes blandt andet min angst, som til tider kan virke som en kæmpe belastning, men lige så meget mig selv. Med ’mig selv’ mener jeg hovedsageligt de tanker, jeg gør om den pågældende ting. Jeg har f.eks. altid haft lyst til at stå på skateboard. Mange af mine venner, som hovedsageligt er drenge, har stået på skateboard, så længe jeg kan huske, og det har derfor altid været et ret naturligt miljø for mig at være i.

Normerne stod i vejen for at følge interessen

Jeg har tilbragt uendelige sommertimer på rampen, mens de har suset rundt, og jeg har kigget på. Aldrig har jeg selv turdet deltage. Ikke fordi jeg ikke har haft lyst, for det har jeg, men fordi jeg simpelthen var så bange for at blive ydmyget. En pige på skateboard. Hvad ville de ikke sige til det?

Tanken om en dag at dukke op og deltage var i mit hoved meget mere en drøm frem for en realitet. Men hvorfor var det egentligt det? Fordi normen jo ikke var, at piger kunne stå på skateboard. Og i mit hoved var det at bryde med normerne det samme som at rende nøgen rundt i offentligheden. Jeg ville føle mig utroligt blottet og stikke alt for meget ud. Det sidste, jeg ønskede, var at tiltrække mere unødvendig opmærksomhed.

Valgte at trodse egne usikkerheder

Derfor gjorde jeg aldrig noget ved drømmen. Lige indtil for nylig. Efter at være flyttet hjemmefra har jeg også fået en del ekstra tid på hånden. Tid jeg gerne ville investere i andet end Netflix og Facebook. Derfor valgte jeg for en uge siden, i en alder af 21 år, at sige ’fuck samfundsnormerne’. At trodse mine egne usikkerheder og negative tanker. Jeg bestilte et rigtigt skateboard over nettet, og da det ankom dagen efter, tog jeg ud for at prøve det af.

Det var så sindssygt grænseoverskridende. Hele vejen tænkte jeg på, hvad de folk der forbipasserende mig, mon ikke tænkte af grimme eller nedlagende ting om mig.
Jeg var konstant bange for at falde, eller endnu være møde en jeg kendte. Men efter en halv times cruisen rundt var det som om, at alt det paniske blev afløst at en indre ro og ikke mindst glæden over endelig at gøre noget ved en livslang drøm.

Gør fordommene til skamme – og rock on!

Jeg har været ude og skate 3 dage nu og har så småt lært at lave det, man kalder en ’ollie’, og jeg er helt sindssygt stolt over mig selv. Pludselig virker al den tid, jeg har gået og brugt på at fortælle mig selv, at det da i hvert fald ikke var noget, jeg kunne kaste mig ud i, som spildt tid.

Derfor vil jeg gerne have lov at opmuntre alle læsere derude til at trodse jer selv og alle andre, der tror, at I ikke kan. For størstedelen af tiden så kan I godt. Dette skulle jeg selv erfare. Flere gange skal det siges. Men hver gang er jeg blevet så positivt overrasket, at det har givet mig mere blod på tanden i forhold til at prøve nye ting.

Og mine fordomme om, at andre enten ville kigge skævt eller se ned på mig, er i stedet blevet mødt med opbakning. Som den gamle mand i en lille Fiat, der kastede et ’rock on’-håndtegn ud ad vinduet til mig forleden. Det gjorde mig simpelthen så glad, og bekræftede mig bare i, at det er vigtigt ikke at lade sig begrænse, men i stedet kaste sig ud i de ting, man har lyst til. Det på trods af andres holdninger.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly