fbpx

Login

Det er okay – også – at være ensom i disse situationer <3

Mange af os kender følelsen. Den der gnavende fornemmelse af, at man ikke har nogen at tale med, at det er svært at komme ud med de allerhårdeste følelser, eller at man sidder – ufrivilligt – alene hjemme. Det kan være rigtig hårdt at være i, men der er også mange andre tidspunkter, hvor det kan være meget naturligt at oplevelse følelsen af ensomhed <3

 

I store sociale sammenhænge

Du er måske til fødselsdag hos et familiemedlem, til fest på din uddannelse eller til hyggeaften med veninderne. Egentlig er der mange mennesker omkring dig, men her kan følelsen af ensomhed godt opstå alligevel. Måske ser du dig selv udefra og føler, at det er svært at tale med andre, eller også er dit sociale batteri bare løbet tør for strøm. Måske kan det her hjælpe at fjerne sig fra situationen ved at gå ud for at tisse eller helt udenfor for at trække lidt luft. Det kan være, at det kan hjælpe til at lade dit batteri op, eller også kan du få lov til blot at trække vejret lidt dybere. For nogle hjælper det også at sende en besked til en ven, hvor man skriver, at det er rigtig hårdt lige nu – de vil sikkert gerne sende gode tanker retur.

 

Gennem sociale medier

Her kan det være, at du kigger på dit foretrukne sociale medie – måske er det Instagram eller TikTok? Uanset hvad, så kan det virke overvældende at se, at det virker til, at alle er til parmiddage, stor fødselsdagsfest eller bare hygge med kæresten. Her skal du huske på, at de sociale medier typisk er steder, hvor man viser de flotte og pæne sider frem – dem, du følger, viser måske ikke, når de føler sig ensomme, eller når deres venner endnu en gang har aflyst en aftale. Det er svært ikke at sammenligne sig med andre, når man følger med i deres liv – måske kan du overveje, om disse personer er nogen, der gør dig mest glad eller ked af at følge? Hvis du får mange ensomhedsfølelser af at følge med hos bestemte personer, så er det okay at fjerne dem fra dit feed.

 

Det kan være rigtig svært at være i ensomhedsfølelsen, men du skal vide, at du bestemt ikke er alene om det! Jeg genkender ensomheden, og det gør langt de fleste andre også. Du er mere end velkommen til at skrive ind på vores chat hver dag mellem 16 og 20 – både for at snakke om ensomhedsfølelsen eller alt andet, der fylder i dit liv <3 Jeg hepper på dig!