fbpx

Login

Du er ikke alene, selvom det føles sådan

Tit og ofte føler jeg mig ensom, og jeg er ikke bange for at sige det højt. Jeg bor alene, skal stå for mange ting selv, og familie og venner lever også deres eget liv. Men oftest er den ensomhed jeg føler egentlig helt reel og helt okay - og jeg ved, at den nok skal gå over igen med tiden.

Ensomhed.

I lang tid, når jeg hørte dette begreb, kom jeg altid til at tænke på gamle mennesker på et plejehjem, hvor familie og venner aldrig komer på besøg. Det er også ensomhed, men ensomhed rammer ikke kun ældre men også os yngre mennesker. Det glemmer folk tit.

Tit og ofte føler jeg mig ensom, og jeg er ikke bange for at sige det højt. Jeg bor alene, skal stå for mange ting selv, og familie og venner lever også deres eget liv. Men oftest er den ensomhed jeg føler egentlig helt reel og helt okay – og jeg ved, at den nok skal gå over igen med tiden.

Per definition er ensomhed følgende: Ensomhed er det at føle sig alene og forladt, og savne samvær med andre. Vi mennesker er flokdyr, og det kan måske lyde banalt, men mennesker behøver mennesker. Det er ikke nok at have et arbejde, man kan lide, med en god løn og en flot lejlighed, for uden mennesker føler vi os nemlig ensomme.

Så her kommer mine bedste rådm til hvordan jeg kommer over den tunge ensomhedsfølelse, når den først er der.

  1. Jeg sørger for at kontakte mine nærmeste. Det kan være et enkelt kald til mor eller far om vind og vejr – eller spørge studieveninden om hjælp til en opgave på facetime. Den sociale aktivitet er minimal men måske nok, til at du føler dig lidt mindre alene. Hvis du ikke har nogen, du føler, du kan kontakte, så husk, du altid kan kontakte os!
  2. Jeg sørger for at være god ved mig selv. Jeg ved godt, jeg ofte skriver om dette – men det er simpelthen et så vigtigt element. Ensomhed skal ikke stoppe mig for at tage et lækkert bad, gå en tur eller se min ynglingsserie, og den skal heller ikke stoppe dig!
  3. Jeg deltager i fællesskaber! Det kan være alt fra aktiviteter med arbejdet, snak med en ven over en kop kaffe, eller deltage i online kurser/aktiviteter. Selvom energien måske ikke altid er der – så prøver jeg altid at hive mig selv afsted.
  4. Jeg sørger for at råbe om hjælp. Hvis ensomheden bliver vedvarende og påvirker min hverdag alt for meget, er det altid en god idé at søge professionel hjælp. Det kan være en snak hos lægen – eller terapeut. Men det er også helt okay at starte med at råbe om hjælp til familie og venner og selvfølgelig til én af os.

Husk, at det er vigtigt at være tålmodig og venlig over for dig selv under denne proces. At arbejde med ensomhed kræver tid og indsats, men det er muligt at opbygge meningsfulde forbindelser og føle sig mere forbundet med andre. Jeg håber, at mine egne erfaringer kan hjælpe dig med at føle dig mere okay med din ensomhed, for du er aldrig alene, selvom det kan føles sådan.