fbpx

Der er sket det fantastiske, at jeg har fået job. Det er så skønt, og det er noget, jeg har håbet på og ønsket ganske længe. Det er en vild følelse, at det nu endelig er lykkedes at sparke døren ind til arbejdsmarkedet op igen.

Er jeg god nok?

Men med nyt job, rutiner, kolleger og arbejdsopgaver følger også bekymringer. Jeg tænker alt for meget, overanalyserer og bekymrer mig om ”hvad-nu-hvis”-scenarier. Og det er ikke blevet mindre, efter jeg er startet på mit nye arbejde.

For er jeg nu dygtig nok? Synes mine nye kolleger om mig? Er jeg blevet ”rusten”? Bliver jeg mon fyret? Frygtelige – og formentlig også uberettigede – tanker, der spøger i mit baghoved. Jeg ved, det er irrationelt og dumt, og det er noget, jeg arbejder meget med.

At genfinde troen på mig selv

Efter at have gået ledig i en længere periode er både mit selvværd og min selvtillid ærlig talt blevet lidt tyndslidte. De skal pudses og smides op på kaminhylden igen, men det tager tid. Særligt, når man som jeg, er perfektionist og stiller (urimeligt) høje krav til sig selv.

Jeg har dog et par øvelser, jeg hver dag praktiserer, som hjælper mig til at genfinde troen på mig selv.

  • Jeg opsøger komplimenter. Det lyder måske lidt ”ananas-i-egen-juice”-agtigt, men helt ærligt – folk siger altså ikke noget pænt om dig, hvis de ikke mener det. Så jeg tror på komplimenterne, jeg får, og jeg tager dem til mig (uden at stille spørgsmålstegn ved, om det dog kan passe).
  • Hver dag gør jeg noget, jeg VED, jeg er god til, så jeg får en succesoplevelse. Det kan være alt fra at gøre rent (som jeg er rimelig bad-ass til, hvis jeg selv skal sige det) til at bage en kage, der bare sidder lige i de rigtige smagsløg. Hvis man er god til at danse, så dans. Hvis man er bodybuilder, så løft nogle tunge vægte. Alt virker.

Og så ”trøster” jeg mig selv med, at grunden til mine bekymringer bunder i, at jeg endelig – efter meget lang tid – er blevet glad igen. At jeg har fundet min rette hylde, og at jeg hver dag står op og glæder mig til at komme på arbejde og i gang. Mit selvværd og selvtillid skal blot trænes op igen – som en muskel, der har været doven for længe. De skal nok komme skarpt tilbage i topform, det ved jeg.

Hvis du har gode råd til, hvordan jeg kan lægge mine bekymringer fra mig og “træne” troen på mig selv, så del dem endelig i kommentarfeltet. Måske kan andre også finde inspiration.

Har du mod på at tage næste skridt og komme i gang med at hjælpe dig selv? Besøg vores selvhjælpskasse

TRYK HER

Esromgade 15, 3 - 2200 København N
kontakt@ungtilung.com