fbpx

Login

Færre penge end dine venner? Her er mine tips

Maj er kommet, og mange af os kan næsten dufte sommeren, der er på vej. For nogle betyder det flere caféture, rejser, drinksaftener og fester, og mange af disse ting koster penge. Det kan betyde, at det bliver mere tydeligt, hvem i vennegruppen der har flest penge, og det kan skabe en følelse af mindreværd indeni én, hvis man ikke har lige så mange penge mellem hænderne som de andre. Her er mine tips til, hvordan man kan forsøge at håndtere dette bedst muligt:

 

Tal med dine venner/din ven

Det kan måske føles skræmmende, fordi økonomi kan føles tabubelagt, men du kan stadigvæk overveje at snakke med dine venner eller din ven om din situation. Det er lettere for dine venner at tage hensyn til, hvis de er klar over, at du altså ikke har råd til de samme ting som dem.

 

Foreslå hvad I skal lave

Hvis du ikke har lyst til at snakke med dine venner om, hvordan din situation er, så kan du være den, der foreslår noget, I kan lave. Du kan kigge på, hvilke caféer der er billige at drikke drinks på, eller aftaler som ikke koster nogen penge – fx en gåtur. Det kan også være, at du foreslår at lave hjemmelavet mad sammen eller blot at få en kop kaffe, når I er ude.

 

Det er okay at sige nej tak

Du skal også vide, at det er helt okay at sige nej tak til ting, hvis du ikke har råd. Du kan sagtens sige, at det er, fordi der ikke er så mange penge for tiden – det tror jeg, at lagt de fleste kender til. Hvis du ikke har lyst til at sige, at det er grundet din økonomiske situation, så foreslå noget I kan lave, når der er penge på kontoen igen – måske om en uge eller to?

 

Det er meget naturligt at stresse over sin økonomi – tro mig, det genkender jeg, og det er jeg overbevist om, at mange gør. Du er velkommen til at skrive ind om din økonomistress – og alt andet – til os hos UngTilUng på chatten mellem 16 og 20 hver dag <3