fbpx

Jeg har tidligere lavet et blogindlæg om, hvordan alkohol har fyldt i mit liv og stadig gør. Hvis du har lyst, vil jeg anbefale dig lige at hoppe ind og læse det først. Det hedder “Alkoholens slør“, men du kan nok alligevel godt læse med her nu uden først at have læst det. 🙂

 

Liiiiiige for at ridse den op igen, så har alkohol fyldt meget i mit liv. Både på det sociale plan var det en del af min identitet, og også på en plan hvor jeg bare ikke rigtig følte, at jeg kunne fungere uden; Jeg var ikke Loui, uden promillen. Den der gule nektar var bare sådan en stor del af mig, og særligt gymnasietiden husker jeg både som det ikoniske år med venner, promille, fester, men også som starten på en afhængighed at det “normale-rus”.

Når jeg tænker tilbage, fortryder jeg intet, det er et stort princip for mig. “NO RAGTATS” som de siger i filmen We are the Millers. Jeg har jo lært en masse, og jeg føler mig pisse livsklog på det område, fordi jeg er kommet ud af det og på en måde føler mig hævet over det behov.

De venner jeg fik i gymnasiet følger mig stadig, men på sådan en måde, at det for det meste kun er igennem alkohol, vi ses. De er nogle super dejlige mennesker, jeg efterhånden har haft mange år sammen med, men hvordan vi ses har bare ikke ændret sig.

 

Derfor! Var det en super sjov/spændende/grænseoverskridende/morsom/lærerig oplevelse at holde housewarming her i sidste weekend.

Jeg var på vand-vognen den aften, og festen var sat op omkring, at de gik videre i byen ved en 22-23 tiden. Det var super rart for mig, at det var begrænset tidsrum de var der, for så følte jeg, at jeg kunne satse efter kun at være med i det tidsrum, og vide hvornår det var færdigt.

Jeg havde haft tanker om, at jeg vil blive “opdaget” og derfor blive udspurgt en hel masse om hvorfor jeg nu ikke drak, og det kunne jeg virkelig mærke ikke var noget, jeg syntes, fest skulle fyldes med. Jeg vil bare være mig, no questions asked. Og det fik jeg (for det meste) lov til! Altså der var få, der spurgte, hvorfor jeg ikke drak, og med svaret “det passer mig ikke lige så godt” var den bare ikke længere. “Okay, fair nok, sejt” fik jeg endda at vide af en. Jeg fik dog også en anden smidt i hovedet: “Ahh kom nu, bare en enkel lille en, nu har jeg jo lige givet en flaske Malibu i gave”…. Den kom i takt med at klokken var blevet senere (hun havde drukket en halv flaske Malibu), og jeg tror, at hun som den eneste ikke havde opfanget det endnu. Men der var et eller andet magisk over det. Jeg var så inkluderet i fællesskabet, og havde allerede fået formidlet den ud på den måde jeg ønskede til hver enkel, at jeg i det moment var tryg nok til at sige “Ellers tak, men tak for flasken” i den store forsamling. Hun gik egentlig bare derefter, og 5 minutter senere var det som om det aldrig var sket. Og det tror jeg næsten også var den følelse, der var i hende. Det var på en eller anden måde så ligegyldigt, om jeg drak eller ej, for jeg var med på det hele og havde nogle fede samtaler i krogene med hver især, og kom på en lækker 2. plads i “gæt en sang”.

 

For at opsummere, havde jeg en fest – uden omkostninger. Jeg brugte ikke penge på alkohol, jeg mistede ikke min morale, og vigtigst af alt havde jeg det super rart dagen efter. Jeg gik i seng og vågnede op som mig selv, og det havde alligevel været en vaske ægte fest.

Så til dig derude, så håber jeg, at du fik en eller flere følelser/tanker, imens du hørte min personlige historie. Hvis du kan genkende situationen eller syntes perspektivet er genkendeligt, så vil jeg opfordre til at prøve at være dig selv, og teste dig selv. Det kan være man skal 110 forskellige party-typer igennem, for at finde sin egen, men vigtigst af alt er at huske på, at der ikke er én bedstemt type, der passer til alle, og måske er det til noget selv-reflektionen. Måske er du den på vandvognen, måske er du de-3-genstande-typen, måske er du den-tidligt-ude-tidligt-hjemme-typen, måske er du den, der er med på fælles-shot, men ikke til det andet typen. Der er så mange måder at være til fest på, og jeg er typen, der er rigtig glad for at feste, men jeg er ikke glad ved hvordan jeg igennem lang tid troede, at der skulle være alkohol til. Der er så mange måder at feste på, og jeg håber, at du vil prøve at finde din, for oh boy, hvor er det rart at være tilpas til en fest 🙂

Har du mod på at tage næste skridt og komme i gang med at hjælpe dig selv? Besøg vores selvhjælpskasse

TRYK HER

Er du mellem 16 - 35 år!Vil du hjælpe os med at blive bedre ved at svare på 4 spørgsmål?

Her hos UngTilUng arbejder vi hele tiden på at blive bedre til at hjælpe unge, derfor er din feedback meget værdsat.

Klik på linket her og besvar de 5 spørgsmål

På forhånd tak UngTilUng teamet!

Er du mellem 16 - 35 år!Vil du hjælpe os med at blive bedre ved at svare på 5 spørgsmål?

Her hos UngTilUng arbejder vi hele tiden på at blive bedre til at hjælpe unge, derfor er DIN FEED BACK meget værdsat.

Klik på linket her og besvar de 5 spørgsmål

På forhånd tak UngTilUng teamet!

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly