Bloggen

Jeg lærte at være alene med mig selv

Jeg har altid været et meget socialt menneske, med tanken om “jo flere mennesker rundt omkring mig, desto bedre”. Men det er virkelig en tanke, jeg har måtte gøre opgør mod. Fordi helt inderst inde dulmede den egentlig bare det, at jeg ikke kunne være alene med mig selv.

At være alene var for mig entydigt med at mærke efter. Mærke, hvordan min krop og sind havde det, og virkelig være i det. Selvom jeg ikke direkte havde ting at være trist over, var det, som om det hele kunne ramle sammen, og jeg kunne blive så ked af det. Altså hulkende ked af det. Sådan snot ud af øjnene ked af det.

 

Tid til forandring

Jeg syntes, det var rigtig svært at find en balance i mig selv, for jeg følte, at den eneste mulighed var bare at bide det i sig og acceptere, at sådan er livet. Jeg skal bare græde det hele ud en gang i mellem, og så kan jeg fungere ‘normalt’ igen.

Men der var jo intet ‘normalt’ over den taktik. Mit sind skreg jo på forandring, og selvom jeg troede, der kun var den ene måde at deale med det hele på, viste det sig, at jeg var helt forkert på den.

Jeg troede, at jeg gav mine venner noget ved altid at være der for dem, men jo mere jeg var der for dem, jo mindre var jeg der for mig selv. Jeg tænkte ”hey, fair nok”, hvis jeg bare kunne gøre andre glade, men hvad jeg undlod at se var, hvordan det hele så hang sammen. For hvis jeg hele tiden var der for dem, var jeg der ikke nok for mig selv, og i sidste ende var jeg der mindre for dem.

 

At være social – på en ny måde

Jeg begyndte derfra at udforske måder, hvorpå jeg kunne være lidt mere i mig selv. Jeg ville jo ikke sige farvel til alt det sociale, for det var jo stadig super fedt og det gav også mig noget. Men jeg prøvede stille og rolig at ændre lidt i den måde, hvorpå jeg var der. Jeg begyndte at snakke lidt mindre, men sige mere velovervejede ting. Jeg begyndte at gå, når jeg kunne mærke, at jeg gjorde ting halvhjertet.

Jeg lærte på den måde at kunne være i mig selv og ikke skifte facade bare fordi jeg sås med nogle venner. Jeg fakede ikke mit humør og mine behov, og jeg blev faktisk mere ærlig overfor mine venner og mig selv. Og når jeg så var alene, så lærte jeg at nyde det, at være i det, og at give mig tid og plads til det.

Igennem hele dette opgør lærte jeg, hvor vigtigt det var at reagere på, når min krop sagde, at noget ikke var godt. Når et spædbarn græder, reagerer man jo ved at trøste det, så hvorfor skulle jeg ignorere min egen gråd?

Relaterede artikler

Corona-Lisa

Jeg hader, hader, hader virkelig meget at være så meget alene med mig selv, som jeg har været de sidste par uger på grund af den her virus. Jeg savner min hverdag, mine venner og min familie. Gudskelov har Skype da kunne aflaste lidt, men det er bare ikke det samme! For nu er hudsulten også ved at tage over. Jeg havde ikke tænkt over hvor meget et kram eller sågar bare et håndtryk kunne betyde, før det lige pludselig var blevet forbudt…

Mine forældre er skilt

Mine forældre har været skilt, siden jeg var 6 år gammel. Jeg har ikke rigtig nogle minder fra dengang, mine forældre var sammen. Det at mine forældre blev skilt, da jeg var i en så ung alder, har nok været med til at forme mig, som den jeg er i dag. Både på en god og dårlig måde. Alle skilsmissehistorier er forskellige, men her er nogle gode råd, som du måske kan bruge, hvis dine forældre er skilt.

Tude-marie

Da jeg var færdig, føltes det som om, at flere tons blev fjernet fra mine skuldre. Jeg følte mig let som en fjer. Der slog det mig. Hold da op, det er jo faktisk helt okay, når man lige får sine følelser ud af kroppen.

Hvor fa’en er mine grænser

Jeg prøvede at vurdere, om det jeg kunne mærke inden i, nu også kunne passe. Jeg stolede ikke på de ting, jeg inderst inde godt vidste, jeg ikke kunne lide. Så allerede inden jeg sådan rigtig tydeligt kunne mærke, at jeg havde en grænse, så skubbede jeg den til side, og sagde, at det nok ikke passede. At jeg nok var forkert, for sensitiv, for åndsvag, for meget osv.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.