Bloggen

Er sex en pligt?

Sex kan være noget af det mest lækre, lidenskabelige, og endda hyggelige, vi kan foretage os med et andet menneske. Hvad enten det er en kæreste, ven, eller en du har mødt til fredagsbar. Der er ikke nogen korrekt opskrift, og det er ikke mere eller mindre rigtigt at gøre det med en kæreste, end med en du lige har mødt. Nogle gange er kemien der bare, og nogle gange har du bare lyst. Her er nøgleordet lyst; Uanset med hvem og hvornår du smutter under lagnerne, så er det så utroligt vigtigt, at du har dig selv med.

 

Du skal aldrig noget

 

Der er ikke noget, der er vigtigere end at være tro mod sig selv, og selvfølgelig, sin krop. Din krop er dit kæreste eje, behandl den med respekt, og som du ville behandle din bedste ven.

Er der noget, der gør ondt, eller som gør dig utilpas, så få sagt fra. Sig det højt. Kun du kan mærke det, og din partner kan ikke læse dine tanker. Hvis noget føles forkert, eller du mister lysten undervejs, så er det helt okay. Man må altid stoppe, og man skylder ikke nogen anden end sig selv noget.

Jeg har selv prøvet at miste lysten undervejs, hvor jeg helt sikkert skulle have taget mit eget råd og stoppet. I stedet gik jeg mod mine egne behov og lagde mig til at vente på slutningen. Og det var på ingen måder fair, hverken overfor mig selv, eller for min partner. For kommunikation er altafgørende, når man er intim og blotter sig for et andet menneske. Det var ikke en ubehagelig situation, for jeg var respekteret af min partner, og jeg ved, jeg var blevet hørt, havde jeg sagt fra. Men alligevel lukkede jeg af for mine egne behov og følelser, så jeg lå altså tilbage med en følelse af ærgerlighed bagefter, for jeg havde presset mig selv til at gøre noget, jeg egentlig ikke havde lyst til.

 

Sex og forhold

 

Sex er en naturlig del af et parforhold; Det bringer jer sammen på en anden måde. Det kan både være passioneret og frækt, en måde at give sig hen til hinanden på, men faktisk også noget der kan være enormt hyggeligt sådan en regnfuld søndag morgen. Men når det så er sagt, så er det aldrig nogensinde en pligt eller selvfølge. Selvom man kender hinanden ud og ind, giver man stadig hinanden grønt lys. Og her er det utrolig vigtigt at huske på, at det altid er helt okay at trække det røde kort. Også i et forhold.

Jeg har da prøvet at have dårlig samvittighed over at sige nej til min kæreste, fordi jeg var for træt, eller ganske enkelt bare ikke lige orkede. Men havde jeg gennemført akten alligevel, så havde det været at gå imod mig selv, og det havde også skabt en ubalance i vores forhold.

 

Det er ikke ”fylde”

 

Igen, det er lækkert og giver noget godt til forholdet. Men baseret på min erfaring, så må det aldrig bruges som en brik til at fylde et tomrum i jeres forhold – hvad enten det er dårlig kommunikation eller kedsomhed. Det skal være hengivent og sjovt og føles godt. Det er ikke et værktøj til at abstrahere fra problemer, der ligger og ulmer.

Så for at gøre det kort og godt: Pas på dig selv, lyt til dig selv, og respektér dig selv.

Relaterede artikler

Jeg lærte at lytte til mig selv

Jeg måtte bare leve op til det, jeg troede, der blev forventet af mig, og som passede ind i det “image”, jeg selv havde skabt. Jeg skulle i stedet have taget hånd om mig selv, og lyttet til det, som både min hjerne og krop skreg af mig: Det var slet slet ikke det, jeg skulle.

Mine forældre er skilt

Mine forældre har været skilt, siden jeg var 6 år gammel. Jeg har ikke rigtig nogle minder fra dengang, mine forældre var sammen. Det at mine forældre blev skilt, da jeg var i en så ung alder, har nok været med til at forme mig, som den jeg er i dag. Både på en god og dårlig måde. Alle skilsmissehistorier er forskellige, men her er nogle gode råd, som du måske kan bruge, hvis dine forældre er skilt.

Den pårørendes dominoeffekt

De tanker jeg fik (med min brors diagnose), var rigtige onde mod mig selv, og når jeg kigger tilbage, også rigtige irrationelle. Jeg kunne tro, at det var min skyld, at han havde fået det dårligt, fordi jeg ikke var der for ham, eller at det var fordi vi i vores “unge dage” havde kunne blive så sure på hinanden, eller … eller … eller … De kunne ramle som et helt skybrud af skyldfølelse, og jeg følte mig tit så hjælpeløs, fordi hvad kunne jeg gøre?

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.