fbpx

Login

Fokustema: Kærlighed, dating og sex

I løbet af februar vil vi hos UngTilUng sætte fokus på kærlighed, dating og sex.

Disse ting fylder en del for mange unge i løbet af ungdomsårene. Det er i løbet af disse år, at man måske får sin første kæreste, sit første knuste hjerte, får gået på nogle dates eller dyrker sex for første gang. Det er også i løbet af disse år, at mange unge måske eksperimenterer med sex for at finde ud af, hvad de kan lide, og hvor deres grænser går, og det kan også være, at nogle unge finder ud af, at sex egentlig ikke er noget for dem.

Kærlighed kan både være noget helt magisk, men kan også være forvirrende, hjerteskærende og hårdt. Derudover lever vi en tid, hvor det er ganske normalt at være på dating-apps. Her er det både muligt at finde kærligheden, den næste date eller et one-night-stand, men det er også en app, hvor man hurtigt kan blive bedømt på overfladiske ting – fx sit udseende, eller hvad man har valgt at skrive i sin præsentationstekst. Det er hurtigt og nemt at bedømme hinanden på Tinder, som desværre kan gøre, at man kan risikere at blive efterladt med en følelse af ikke at være god nok. Det er altså noget af en verden at finde sin vej rundt i kærlighed, dating og sex, men hos UngTilUng er vi her for at hjælpe dig – på vores hjemmeside og Instagram kan du finde en masse viden om emnet samt en masse værktøjer til, hvordan du fx kan navigere i hele datingverdenen.

 

Temaet omkring kærlighed, dating og sex er et stort emne og kan dækkes på mange måder. Derfor kan du følge med på alle vores kanaler, når vi dækker dette emne. På vores Instagram kan du bl.a. både læse nogle af vores SoMe-manageres personlige erfaringer med nogle af disse ting eller følge i vores opslag, der giver dig tips til, hvad du kan gøre, hvis du fx gerne vil hele et knust hjerte. Følg med her på hjemmesiden og læs vores modige og ærlige bloggeres erfaring med temaet. Du kan fx læse indlægget “Hook-up-culture – hvordan navigerer man?”, hvor en af vores seje bloggere undersøger begrebet hook-up-culture, og hvilken betydning det har i hendes liv. Er du i et forhold eller i tvivl om du overhovedet er klar til et forhold, fordi du også dealer med fx lavt selvværd, så læs indlægget “Om tillid og kærlighed i krisetider”.  Her kan du læse en personlig og stærk fortælling fra en af vores bloggere, der lukker dig ind i en del af sit forhold, og hvad man kan gøre, når man er i et forhold, men samtidig kæmper med ting som depression, stress og/eller angst. Det er en stærk og vigtig fortælling.
Du finder også flere artikler her på hjemmesiden, som kan guide dig lidt, hvis du står i en kærlighedskrise netop nu. Læs eksempelvis artikel “5 tips til når den første forelskelse har lagt sig” omkring, hvad du kan gøre, når du oplever, at nyforelskelsen i din nye, dejlige kæreste er på retur. Dette er naturligvis helt normalt, men kan være så forvirrende og svært at være i. Derfor har vi her samlet nogle tips til dig, der kan guide dig og dit nye forhold i jeres nye “hverdag”.
Vi har også en lang række artikler til dig, der overvejer at eksperimentere med sex. Som ung er det helt naturligt og ganske normalt at eksperimentere med sex, men det er vigtigt at være opmærksom på sine grænser og behov. Dette kan du læse mere om i artiklerne “At eksperimentere med sex og sætte grænser” og “Sådan sætter du grænser før, under og efter sex”.

Som nævnt tidligere kan kærlighed, dating og sex være en svær verden at finde sin vej rundt i, men det kan også være en skøn og sjov verden. Husk vi hos UngTilUng er her for at hjælpe dig, give dig tips og tricks og give dig et indblik i nogle andre unges tanker om emnet. Husk også, at vores chatrådgivning  har åbent hver dag mellem 16 og 20, hvis du har brug for en at skrive med.