Bloggen

Der vil altid være dårlige dage… og det er helt okay!

Selvom jeg gang på gang snakker/ skriver om, hvordan jeg er kommet igennem en hård tid i mit liv. At jeg er ovre mine forældres skilsmisse, og at jeg har min angst og OCD under kontrol, så har jeg stadig dage som i dag: En helt igennem dårlig dag. Forskellen er bare, at de dårlige dage langsomt er blevet mere og mere sjældne. Takket være hårdt arbejde.

I morges vågnede jeg og havde det faktisk okay. Men som jeg langsomt kom tættere og tættere på dagens egentlige gøremål, kunne jeg mærke, hvor lidt jeg kunne overskue det. Der var flere elementer, der spillede ind:

1 – Udmattelse fra de sidste dages gøremål og til tider meget overstimulerende miljøer.

2 – Der var for nyligt et stikkeri på vejen, jeg skal gå for at nå til dagens gøremål. Sådan noget mæsker min angst sig i.

3 – Gårdagens transport bød ikke kun på mange, travle mennesker, men også på en meget ubehagelig oplevelse, med en lidt for nærgående, og tydeligvis påvirket, ung mand. En mand på min alder, der vist var ude, hvor han ikke kunne bunde, det ramte mig.

4 – Jeg har ikke sat mig ned og håndteret mine følelser, ikke sådan rigtig – hele november måned.

Så hvad gør man så, når valget står imellem at ignorere alle fysiske og psykiske faresignaler. Eller spilde 32£ billet? Jeg valgte at spilde 32£. Og i stedet have en dag i sengen med min dagbog, en kop kaffe, Netflix, chokolade og lommetørklæder til eventuelle tårer. Desuden planlagde jeg at snakke i telefon med en god veninde, for lige at kunne få luft for mine tanker og følelser, andet end på skrift.

En god beslutning

Samme sekund jeg tog den beslutning, og trykkede ”Send” på ”Jeg kommer desværre ikke i dag… ” –beskeden, slappede min krop af. Muskler jeg ikke vidste, jeg spændte, og et mentalt slør, lettede sig. En fantastisk følelse! Selvfølgelig var det ikke en nem beslutning, men det viste bare, at det var den rigtige for mig i hvert fald. Til gengæld betød det, at min veninde, der ikke havde fået fat i en billet, i stedet kunne få min, og faktisk nyde oplevelsen! – så helt spild var det jo ikke.

Og jeg kan nu fortsætte december med et lettere hjerte og klarere sind. Så mit råd er at acceptere de hårde dage, for hvad de er: Én dårlig dag. Set i det store perspektiv er de meget små og ubetydelige. Men de er faktisk meget vigtige at komme igennem. Jeg ville ønske, jeg havde lyttet til min krop noget før, så det ikke havde kollideret med denne oplevelse, men det gjorde det nu, og så er jeg den erfaring klogere til næste gang, forhåbentlig.
Så mit råd til alle jer er at lytte efter, når din krop siger fra og ikke først, når det er lige ved at koge over. Men du skal vide, at det aldrig er for sent at vende den og sige: ”I dag er en dag, hvor jeg vil tage mig af mig selv. Jeg vil lade mig selv føle de følelser, jeg har, gode som dårlige. Jeg vil overleve denne dag som alle andre og komme ud stærkere. ”

For det vil du!

Relaterede artikler

Jeg lærte at være alene med mig selv

Mit sind skreg jo på forandring, og selvom jeg troede, der kun var den ene måde at deale med det hele på, viste det sig, at jeg var helt forkert på den. Jeg troede, at jeg gav mine venner noget ved altid at være der for dem, men jo mere jeg var der for dem, jo mindre var jeg der for mig selv.

Min angst og jeg

Jeg har i mange år af mit liv levet en hverdag, hvor min faste følgesvend var min angst. Efter en beslutning om, at der skulle ske en forandring kontaktede jeg min læge, hvilket har betydet, at jeg i dag har min angst så meget under kontrol, at den ikke længere styrer min hverdag. Du kan her læse om min historie med angst og kampen mod den.

At føle sorg – del 1/2

Sorg kan være mange ting, det kan komme sig af en, man havde kær, er død, men det kan også være meget andet såsom; sorg over at være slået op med sin kæreste, sorg over at ens forældre skal skilles, der er også sorg som ikke direkte kan fæstnes på en bestemt begivenhed, men som stadig er en valid sorg. Men helt lagpraktisk er sorg (ifølge altompsykologi.dk) ”en reaktion, vi oplever, når vi mister noget, der er betydningsfuldt for os.

Jeg har mistet min far

Det var en fredag, søndag blev vi kørt derover for at besøge ham. Den dag ligger på andenpladsen over de værste dage i mit liv… For det var ikke min far, min far var ikke så svag og tynd og sygelig at se på. Men jo, ganske rigtigt, det var min far.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.