Bloggen

Den svære tid – Skilsmissen

Jeg er, som overskriften siger, skilsmissebarn. Mine forældre har levet ”lykkeligt” sammen i 19 år, men jeg tror egentlig aldrig, de har været glade i det. Min mor har altid kæmpet for at spille min far og jeg ud imod hinanden- og det er virkelig svært at stå i som barn.

2 juledag 2004 gik det hele galt. Jeg var 16 år, misbrugende, forvirret og generelt ude af balance. Vi havde været til julefrokost hos min mors familie, alle 4. Min mor, min far, min lillebror og jeg selv. Festen var foregået som altid. Liv og glade dage, julestemning, højt musik – og lidt for mange øl. Der havde været god mad, børn der legede og selvfølgelig pakkespil. Min lillebror havde vundet en pose slikkepinde, som han selvfølgelig var stolt over. Denne pose var helt hans egen. Han har vel været 8 år på dette tidspunkt.

På vej hjem i bilen bliver mine forældre voldsomt uvenner. Min mor der, igen, er en anelse for fuld, åbner den her pose slikkepinde, og med ét er der bolsjer ud i hele bilen. Min far bliver tosset og klodser bremsen hårdt. Min mor har aldrig sele på, så hun ryger med hovedet op i forruden. Min lillebror stikker i et skrig, og jeg selv bliver enormt bange – for hvad nu? De havde tit været uvenner før, men aldrig så voldsomt! Da vi kommer hjem, bliver både jeg selv og min bror hentet af nogle af vores forældres venner. De gamle skulle have snakket det her ud.

Tiden efter

Dagen efter bliver vi hentet, og da vi kommer hjem, får vi beskeden: de skulle skilles! Hvad nu? Skilsmisse var noget kun vores venners forældre gjorde. Jeg var presset og ked af det, men mest af alt lettet! Dette betød, at jeg kunne slippe for min mor. Det lyder hårdt – men det var det jeg tænkte. Og alligevel var den hård. Jeg skulle nu tage stilling til, hvor jeg ville bo. Min lillebror, der stadig var lille, fulgte med min mor, og skulle være hos min far hver anden weekend. Jeg ville helst af alt bo sammen med min far, men jeg ville heller ikke gøre min mor ked af det, så jeg startede med at tage en uge hos dem hver.

Der gik dog ikke mere end 3 måneder, før jeg fast boede hos min far.

Det er uden tvivl, det bedste mine forældre har gjort både for dem selv, men også for os! Det havde gået så skidt de sidste mange år, hvor der hele tiden havde været ballade. Min mor forstod at hidse min far op, og det virkede lidt som om, at hun faktisk nød det. Så den havde luret om hjørnet længe. Mine forældre har aldrig passet sammen, de er af to vidt forskellige støbninger.

Men tiden omkring var hård. Det var hårdt ikke at vide hvad der skulle ske, hvor man skulle bo, og hvad nu hvis der kom nye ”kærester” i spil? Hvordan skulle man forholde sig til det?

Relaterede artikler

Mine forældre er skilt

Mine forældre har været skilt, siden jeg var 6 år gammel. Jeg har ikke rigtig nogle minder fra dengang, mine forældre var sammen. Det at mine forældre blev skilt, da jeg var i en så ung alder, har nok været med til at forme mig, som den jeg er i dag. Både på en god og dårlig måde. Alle skilsmissehistorier er forskellige, men her er nogle gode råd, som du måske kan bruge, hvis dine forældre er skilt.

Skilsmisse sker altid for naboen

Skilsmisse ville aldrig ske for min familie, selvom mine forældre de sidste år de boede sammen skændtes næsten hver aften, så højt jeg nogle gange kunne høre det ovenfra mit værelse. Nogle gange kunne jeg høre min søster græde, fordi hun var så bange når de skændtes.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.