Bloggen

De små glæder i livet

Jeg går meget op i at finde de små livsglæder i hverdagen. Der er flere end man lige tror, hvis bare man lærer at finde dem. Selv på en dag hvor man allermest bare har lyst til at grave sig ned i følelsernes vold og spise is og se Netflix, kan der være glimt af små livsglæder.
Det kan lade sig gøre at vende en negativ situation til en positiv situation.
F.eks. så siger Hella Joof i sin bog Papmaché-reglen følgende omkring Glimmerreglen:

’’Næste gang du prøver at overhale en bilist med blød hat i en gammel Mazda 323, og en fyr i en Tesla kommer blæsende bagfra, og du heldigvis når at reagere og trække ind i din egen vognbane igen, så skal du, i stedet for bare at tænke pyha og sidde med strakt langemand og bisse over fyren i Teslaen, også huske at tænke, tak, fordi der ikke skete noget.’’

Dette citat fik mig til at tænke over det at vende en negativ situation til en positiv situation. I stedet for at blive sur over at en bilist kører dårligt, så tænk: det var godt der ikke skete mig noget. Så det, der startede som en negativ oplevelse, kan pludselig gøre en helt glad. Vi har magten til at ændre på vores humør!

Jeg har en lille bog, hvor jeg har skrevet nogle af mine livsglæder ned, og vil nu gerne dele dem med jer, for at give jer nogle eksempler på, hvad det kan være.

– At plukke farverige blomster langs vejkanten
– At puste sæbebobler og mælkebøtter
– At stå i konfettiregn til en koncert
– At varme ens krop med en kop te
– At finde en ny serie på Netflix
– Finde et godt tilbud i Netto – så sparede man den 10’er!

Dagens glædelige oplevelse

Jeg har valgt at indføre det, jeg vil kalde, dagens livsglæde. Du kan også kalde det, dagens optur, dagens succes, dagens smil osv.
Om aftenen vil jeg så reflektere over dagen og finde et lille udpluk, som viser sig, at være en af de små livsglæder.

Afslutningsvis får I lige en af dem:
d. 17/11 2020
’’Jeg fik bagt scones og nu dufter det skønt i hele hjemmet’’

Relaterede artikler

Hvad så ROSKILDEEEEEE!

Det er stedet, hvor det er okay at være kronisk fuld, hvor nøgenhed ikke er syndigt og hvor musikken spiller 24/7. Det er et lille ungdoms-Utopia, og er derfor også et sted, hvor man let kan smide sin moral og samvittighed væk.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.