Bloggen

At have en handicappet bror

Min lillebror er handicappet, han er udviklingshæmmet. Der er derfor mange ting som er/ville blive anderledes for ham, og for mig i vores liv. Da vi var børn, blev vores forældre skilt, og vi har derfor boet det meste af tiden hos vores mor. At blive skilsmissebarn er aldrig nemt, og der er mange ting, der kan blive komplicerede. På grund af min lillebrors handicap, kan det svært at snakke med ham om bestemte ting. Jeg har tit i min barndom savnet at jeg kunne snakke med ham om de svære ting. Det har gjort, at jeg har følt mig ensom, og måske også har lukket mig lidt inde. Blandt andet er jeg til tider blevet ramt af misundelse over mine venners forhold til deres søskende, og det har jeg aldrig snakket med nogen om før for nylig. Jeg kan godt fortryde, at jeg ikke åbnede mig mere op omkring det jeg synes var svært i min barndom. Men jeg er helt klart blevet bedre til at åbne mig for min familie og mine venner. Jeg synes også, at det er vigtigt at finde en, man kan stole nok på til at man kan snakke rigtig med vedkommende. Det kan enten være familie eller venner, men det kan også være en psykolog. Selvom det kan være svært at have en handicappet bror, er der også mange glæder. Jeg elsker min bror, og det vil jeg altid gøre.

Relaterede artikler

Mine forældre er skilt

Mine forældre har været skilt, siden jeg var 6 år gammel. Jeg har ikke rigtig nogle minder fra dengang, mine forældre var sammen. Det at mine forældre blev skilt, da jeg var i en så ung alder, har nok været med til at forme mig, som den jeg er i dag. Både på en god og dårlig måde. Alle skilsmissehistorier er forskellige, men her er nogle gode råd, som du måske kan bruge, hvis dine forældre er skilt.

Den uerstattelige biologiske familie – Del 1

Vi har alle en biologisk familie. Forældre, vi er barn af. Måske søskende. Bedsteforældre, fætre, kusiner. Forhåbentlig har langt de fleste en ret normal og fredelig familie. For det er jo normalt, at have en familie man elsker over alt på jorden, og som man vil gøre alt for. Så normalt at man føler, der bliver kigget skævt til en, hvis man ikke har det samme. Det er i hvert fald sådan, jeg kan have det.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.