Bloggen

3 råd til fortidens single-mig

For 1,5 år siden kom min partner og jeg ind på det meget ømme emne om hvorvidt vi skulle kalde en spade for en spade og være kærester. 

Jeg havde ikke travlt med at finde den rigtige før jeg fandt ham. Men jeg gik også meget op i at klare mig selv og ikke være afhængig af andre. Det var i hvert fald det, jeg bildte mig selv ind. Sandheden var nærmere, at jeg ikke turde indrømme, hvor ensom jeg var.

Jeg forstår trangen til at beskytte sig selv hvis man før er blevet såret. Det er så vanvittig svært at gøre sig selv sårbar igen. Sket er sket, men hvis jeg kunne, så havde jeg 3 råd til mig selv, der kunne gøre mit singleliv en blidere epoke for mig. 

1. Værdsæt dig selv først og fremmest

Hvis jeg følte mig rigtig ussel og nede, kom en lille stemme snigende i baghovedet, der fortalte mig, at jeg havde fortjent den følelse. Stemmen kørte derudaf, hurtigere end selv de mest snaksommelige familiemedlemmer. Jeg har lært, at det kan ske for alle og begriber ikke hvorfor, vi behandler os selv sådan. Jeg ville ønske, at jeg værdsatte mig selv mere i stedet for at give stemmen ret og dermed dulme følelsen af tomhed. 

2. Skriv meget mere dagbog

En enkelt gang om måneden er bedre end ingenting, men ikke nok til at få styr på tankeræset. 

Så snart jeg satte ord på den strøm af tanker, der kører rundt i hovedet, så var det slet ikke så slemt, som jeg troede. Det ene øjeblik bildte mig selv ind, at jeg var det klammeste menneske i hele verden med hovedbundsskæl. Men så snart det kom ned på et stykke papir, kunne jeg se det i et lidt bedre perspektiv, for sådan tænkte jeg jo ikke om andre mennesker med samme tilfælde. 

3. Vær ærlig og kommuniker med venner, familie eller hjælpeorganisation hvis du nogensinde føler dig ensom

Jeg sagde i en forbifart og på en jokende facon, at jeg nogen gange gik grædende hjem fra byen, hvis jeg ikke havde scoret. Jeg havde forventet min kammerat og jeg vil sammen bryde ud i et kollektiv grin over hvor desperat og fuld jeg var, men i stedet kiggede han bekymret på mig. Der gik det op for mig, at den følelse jeg forsøgte at bekæmpe og holde nede måske skulle behandles i stedet for bare at gøre grin med den. 

Der er forskellige måder at udøve kærlighed overfor sig selv. Jeg stræber stadig til at være bedre til at overholde mine egne råd, selv nu hvor jeg er i et sundt og nærende forhold. Det er alt sammen en del af min mentale velfærdsrutine, og det kan føles så kedeligt som at bruge tandtråd, men jeg gør det for ikke at fare vild i mine tanker og for at bekæmpe tankebakterier.

 

Relaterede artikler

Jeg lærte at være alene med mig selv

Mit sind skreg jo på forandring, og selvom jeg troede, der kun var den ene måde at deale med det hele på, viste det sig, at jeg var helt forkert på den. Jeg troede, at jeg gav mine venner noget ved altid at være der for dem, men jo mere jeg var der for dem, jo mindre var jeg der for mig selv.

Mine forældre er skilt

Mine forældre har været skilt, siden jeg var 6 år gammel. Jeg har ikke rigtig nogle minder fra dengang, mine forældre var sammen. Det at mine forældre blev skilt, da jeg var i en så ung alder, har nok været med til at forme mig, som den jeg er i dag. Både på en god og dårlig måde. Alle skilsmissehistorier er forskellige, men her er nogle gode råd, som du måske kan bruge, hvis dine forældre er skilt.

Da min mor var deprimeret

Det er over 10 år siden, men det er en periode, der fylder meget i min bevidsthed. Især nu hvor hele landet ligger i karantæne. For jeg kan ikke lade være med at tænke på den isolation, min mor gennemgik, da hun havde sin svære depression.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.