Bloggen

5 gode råd til angst for corona

Danmark ser anderledes ud end for blot en uge siden. Landet er mere eller mindre lukket ned, og vi har fået besked på, at vi så vidt muligt skal undgå at omgås andre og passe på, at vi ikke selv bliver smittet.

Det kan skabe mange bekymringer og angst i sådan en ekstraordinær situation, og derfor vil jeg gengive nogle af psykiatrifondens gode råd om angst for corona herunder.

 

  1. Kig rundt og se dig omkring. Se alle de normale ting. Ret din opmærksomhed udad og kom på den måde tilbage til virkeligheden og dig selv. Måske dette kan hjælpe dig med at slippe af med kaostankerne.

 

  1. Som altid ved angst, er det en god idé at trække vejret helt ned i maven for derefter at puste angsten ud. Gentag dette flere gange, indtil du så småt får kontrol over din vejrtrækning.

 

  1. Stop tankemuldret. Sig tanken imod og stop den. Sig stop for dig selv. Det er sådan, du giver dig selv ro og plads til at positive tanker kan opstå.

 

  1. Sørg for at sove godt og prioriter din søvn. Det er den, som giver dig overskud til at klare dagen igennem udenom angsten. Jeg kan tydeligt mærke forskel på mit overskud, når jeg har fået en god natsøvn.

 

  1. Gør ting, som føles meningsfulde for dig. Det bringer samtidig fokus væk fra de angstfulde tanker. Jeg har tilbudt at handle ind for mine bedsteforældre, hvilket for mig føles meningsfuldt, hvis du har overskud og mulighed for det, og hvis det også føles meningsfuldt for dig, kan det fore eksempel være en mulighed.

Håber disse råd kan være til hjælp for dig. Det vigtigste er du passer på dig selv, og dem du elsker.

Relaterede artikler

Accepter din sensitivitet

Der findes dog mange forskellige måder at være særlig sensitiv på, og endnu flere måder at reagere på. Hos mig ses det typisk ved, at jeg fortaber mig længe inde i mit hoved i lange tanker og refleksioner. Desuden suger jeg andres følelser og stemninger til mig, så snart jeg træder ind i et rum, og kan hurtigt blive meget overvældet og tappet for overskud. Det kræver nemlig meget energi og kan nogle gange føles enormt udmattende, hvis jeg ikke husker at koble af.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.