fbpx

Login

En guide til at acceptere og anerkende din FOMO

Jeg har nemlig besluttet, at netop i denne ferie skal min tid ikke bruges på meget andet end arbejde, og derfor er jeg også nået frem til en accept af, at min FOMO konstant er mere eller mindre til stede. Det har nemlig også fået mig til at anerkende den som en del af min tilværelse lige nu. Her er tre tips til, hvordan du kan gøre det samme

Netop som jeg sidder og skriver dette, har jeg lavet absolut ingenting indtil videre i min sommerferie. Udover at arbejde. Arbejde, arbejde, arbejde. Jeg har ’glædet’ mig hver dag til min pause, så jeg kan sidde på mobilen og følge intenst med på Instagram, i hvad alle mine venner laver her i ferien. Jeg ville ønske det var mig … eller ville jeg nu også det? Jeg har nemlig besluttet, at netop i denne ferie skal min tid ikke bruges på meget andet end arbejde, og derfor er jeg også nået frem til en accept af, at min FOMO konstant er mere eller mindre til stede. Det har nemlig også fået mig til at anerkende den som en del af min tilværelse lige nu. Her er tre tips til, hvordan du kan gøre det samme:

1. Acceptér, at dine omstændigheder er anderledes
Du kender måske mange, der er ude at rejse eller er i sommerhus over sommeren. Du er ikke selv at finde hverken på et fly på vej Sydpå eller i et sommerhus langs kysten af enten den ene eller anden årsag. Det kan være et aktivt valg, du selv har taget, eller du er i en situation, der ikke gør det muligt for dig at være et andet sted, end der hvor du end befinder dig nu. Og det er sådan det skal være for nu. Det kan være en hård kamel at sluge, men du kan ikke stille så meget andet op end at acceptere din ’skæbne’. Husk på, at når hverdagen vender tilbage efter sommeren vil din situation føles lige så normal, som den altid har gjort. Din FOMO kan nemlig ofte blive forstærket af, at du ser andre gøre ting, som du ikke er i stand til at gøre i det givne øjeblik.

2. Sæt DINE lyster og behov først
Du ser andre unge være til fest og måske tage på festival. Det lyder da også meget hyggeligt, men er det egentligt det, DU har lyst til? Du har måske ligesom mig valgt at bruge sommeren på at arbejde, du kan være i gang med at læse et fag op eller være i færd med en helt tredje ting. Hvis dette er tilfældet, så er det en god anledning til at øve sig i at validere dine egne ønsker og prioriteringer – du har jo valgt dem af en årsag, der vil komme til at gavne dig. Jeg har f.eks. besluttet mig for at arbejde rigtig meget over sommeren for at have råd til at rejse i en længere periode til efteråret. For mig kan jeg også nemmere acceptere min FOMO, når jeg har et mål at se frem til og som netop er årsag til mine prioriteringer.

3. Acceptér, at du ikke kan det hele
I en sommerferie står der ofte mange planer for døren og i en tid fyldt med spændende muligheder, må man acceptere, at man ikke kan nå det hele eller være alle steder på én gang. Noget af det allersværeste for mig kan være at indse, at mine tilvalg automatisk også vil resultere i nogle fravalg. Det har nogle gange været så ’svært’ for mig, at når jeg har siddet med en is i hånden Sydpå på en lækker strand og scrollet igennem Instagram, så har jeg alligevel fået en ’øv’-følelse, fordi jeg har set mine venner være samlet til fest derhjemme. Det tror jeg mange unge kan relatere til, fordi vi er vokset op i et samfund med tusindvis af muligheder ved hånden altid. Men i virkeligheden er det endnu en fantastisk læring, fordi det tvinger os til at stå ved vores valg og acceptere, at det blot er et vilkår, at man nogle gange vil gå glip af noget <3