fbpx

Login

Støt UngTilUng

Støt UngTilUng

”Sammen kan vi gøre en større forskel”

Har du lyst til at støtte os?

Hver dag sidder vores frivillige chatrådgivere og mentorer klar til at hjælpe unge, der har behov for nogle, der lytter, og som kan forstå og hjælpe dem med deres udfordringer med blandt andet ensomhed, studiestress, tankemylder, kærestesorger og angst. Men vi kan ikke nå alle de unge, der rækker ud til os. Hjælp os med at hjælpe endnu flere unge med at skabe et liv i trivsel.

Har du lyst til at give et bidrag til vores organisation, enten som fast medlem, som virksomhed eller ved en enkeltdonation, vil vi være meget taknemmelige for den forskel, du gør for vores organisations arbejde med at styrke trivslen blandt unge i Danmark.

igor-erico-zDFbPJBmzuM-unsplash

Hvad går din støtte til?

Din støtte er uundværlig for os. Du hjælper os nemlig med at arbejde målrettet mod vores vision:

At skabe et univers, hvor unge kan dele deres tanker, udfordringer og følelser med hinanden og vores frivillige.

At de herigennem kan vide, at de aldrig er alene, og at der er måder, hvorpå man kan få det bedre.

At alle unge skal have muligheden for at blive en del af stærke, sunde fællesskaber og skabe nye relationer for livet.

"Sammen står vi stærkere"

 

Med din støtte kan vi sikre, at vi når vores vision, og dermed styrker trivslen blandt Danmarks unge mellem 16 og 35 år. På samme måde er du med til at gøre en forebyggende indsats og aftabuisere mental mistrivsel.

Når du støtter os, sikrer din støtte også, at vi kan give de unge viden om, at det er muligt at få hjælp og få det bedre, og du er med til at give dem en håndsrækning, når de så søger hjælpen.

 

Din støtte går konkret til:

  • Rekruttering og fastholdelse af flere frivillige
  • Længere åbningstider i vores chatrådgivning, så flere unge kan få hjælp og færre unge oplever at gå forgæves
  • Med flere frivillige kan vi opstarte flere mentorforløb, som lige nu har en venteliste på over [x] antal unge
  • Mulighed for at opjustere vores marketingsmuligheder og nå bredere ud med vores tilbud

 

Din støtte giver os mulighed for hver dag at hjælpe unge med at styrke deres trivsel, blive en del af sunde fællesskaber og skabe sig det liv, de ønsker. Behovet er stort, og du kan være med til at gøre en mærkbar forskel. Vi kan garantere dig, at vi kan nå langt for det beløb, du støtter os med.

Selvværd stock photo

"34 % af unge kvinder mellem 16 og 24 år og 21 % af mænd i samme aldersgruppe kæmper med mental trivsel"

Hvorfor støtte UngTilUng?

UngTilUng sætter ind der, hvor behovet er størst. Vi vil styrke unges trivsel ved at være et sted, hvor unge kan blive lyttet til, forstået og har mulighed for at være en del af sunde fællesskaber. Vi er aktive i kampen mod mental mistrivsel.

De nyeste tal fra Den Nationale Sundhedsprofil (Sundhedsstyrelsen 2021/2022) viser, at 34% af unge kvinder mellem 16 og 24 år og 21% af unge mænd i samme aldersgruppe kæmper med mental mistrivsel. Danmarks ungdom får det desværre værre og værre set fra et trivselsperspektiv, og det må og skal der gøres noget ved.

 

evt til hjemmesiden 6

I vores organisation oplever vi også, at de unge har et enormt behov for hjælp. De vil gerne føle sig lyttet til, forstået, anerkendt, have mulighed for at få hjælp til deres udfordringer og have mulighed for at møde ligesindede. Det hjælper vores kompetente frivillige med hver dag. Hver dag sidder de klar i vores chatrådgivning mellem klokken 16 og 20.

I 2022 var der 2500 chatsamtaler mellem en ung og en frivillig.  2500 chatsamtaler, hvor en frivillig kunne bidrage til, at en ung med behov for hjælp følte sig lyttet til og forstået, og hvor den frivillige hjalp den unge til at se sine udfordringer fra et nyt perspektiv. 67% af disse unge svarede ”ja” til et spørgsmål omkring, hvorvidt de fik den støtte/hjælp/råd, som de havde behov for. Det vidner om, at det arbejde, som vi udfører, virker.

"...vi kan desværre ikke nå alle."

Men vi kan desværre ikke nå alle. I 2022 gik 30% af unge, der forsøgte at starte en chatsamtale med en frivillig, forgæves. Det svarer til 750 henvendelser. Alle frivillige har i disse tilfælde være optaget af samtaler med andre unge, og dermed ikke været til rådighed for unge, der har henvendt sig. Det er naturligvis ikke optimalt, at vi ikke kan hjælpe alle unge, der rækker ud til os. Det er et stort skridt i sig selv at bede om hjælpen, og derfor skal vi kunne være til stede og hjælpe, når behovet er der.

Vi har haft stor succes med vores mentorforløb, som er et af vores tilbud til unge, der ønsker en fast mentor at sparre og reflektere med. Siden start 2022 er et mentorforløb mellem en ung og en frivillig mentor blevet opstartet og afsluttet med succes 75 gange. Men vi har desværre været nødt til at afvise samme antal unge – 75 – grundet ressourcemangel. Det vil sige, at vi ikke har haft nok frivillige til at varetage forløbene og ikke nok ressourcer blandt ansatte til at finde nye frivillige, der kan matches til et forløb med de unge, der har behov for det.

Vores store ønske er, at vi kan hjælpe alle dem, der rækker ud til os, og at vi ikke skal sige nej til nogle. Alle fortjener hjælp. Læs om støtmulighederne her på siden, og hjælp os med at blive ved med at arbejde på vores vision om at styrke trivslen blandt unge. Tak <3

joel-muniz-ETb_5ayeCik-unsplash