fbpx

Login

Venskaber – fra de livslange venskaber til de svære venskabsafslutninger

I august sætter vi fokus på venskaber. Venskaber er noget af det vigtigste for os som mennesker, fordi de kan give os glæde, samhørighed, samvær med nogle vi holder af og hjælpe os igennem svære tider. Gode venner kan være der for dig, tale med dig, grine med dig, græde med dig og alt derimellem. Når de fungerer og giver dig glæde og overskud i hverdagen, er de virkelig gode. Men der er desværre også venskaber, som kan dræne dig, få dig til at føle dig forkert, få dig til at føle at dine grænser overskrides og mange andre ting. Derfor sætter vi på vores Instagram, TikTok, Facebook og hjemmeside fokus på venskaber – både hvordan du kan pleje og prioritere dine nuværende venskaber, hvordan du kan sige fra over for en ven og sætte grænser samt hvordan du kan afslutte et venskab, der ikke fungerer 💔

Det er et stort emne og vi vil dække det så godt, som vi kan. Husk at du også altid kan besøge vores anonyme chatrådgivning hver dag mellem 16 og 20, hvis du har behov for at skrive med en, der kan lytte på dig, støtte dig og give dig nogle værktøjer til det, der fylder.

 

Forskellige typer af venskaber

Noget af det særlige ved venskaber er, at man kan have forskellige typer af venskaber. Og det betyder ikke, at du ikke er dig selv i alle venskaber – men det kan betyde, at du bruger dine venskaber til noget forskelligt. Måske har du en ven, hvor du ved, at du virkelig kan have det sjovt og grine fra start til slut, når I ses. Måske har du så en anden ven, som du går til, hvis du har det svært, og som du ved kan hjælpe dig. Måske har du en anden ven, som du ikke ser så tit, men som du ved altid vil være der, når du ringer. Og så har du måske igen en ven som er den, du altid tager til en koncert med eller ud at shoppe med, fordi I bare hygger jer rigtig godt på den måde. Det er guld værd, når vi kan bruge vores venner til noget forskelligt.

Hvordan prioriterer man sine venner?
Det kan være svært at prioritere sine venner i en travl hverdag – måske især hvis det er en ven, man har haft i mange år, og man derfor tænker, at det ikke kræver lige så meget. Men vi lover dig, at det du investerer i dine venskaber, får du tifold igen! Det kan altid være godt at forventningsafstemme med en ven omkring, hvor meget I gerne vil ses. Nogle vil gerne ses ofte, andre måske ikke lige så ofte, og for nogle er det måske nok at tale i telefon eller mødes på webcam. Tal gerne med din ven om det, hvis du synes, at det er svært at prioritere vedkommende, hvis du har travlt på studiet eller arbejdet. Din ven vil helt sikkert forstå – og måske I kan komme med løsninger på, hvordan I kan ses, uden du måske behøver sætte en hel dag af til det. Læs gerne vores Instagram opslag om, hvordan du kan pleje dine venskaber. 

Hvordan får man nye venner?
Det kan være rigtig svært at have oplevelsen af ikke at have nogle venner – især hvis det er noget, man virkelig ønsker og godt kunne tænke sig. Det kan skabe en ensomhedsfølelse, en utilstrækkelighedsfølelse og generelt en følelse af at mangle noget. Derfor vil vi også i løbet af måneden guide dig til, hvor og hvordan du kan skabe nye relationer, som måske kan udvikle sig til at blive et rigtig stærkt venskab. Vi vil også meget gerne høre dine oplevelser og råd med, hvordan man kan få nye venner – del dem endelig med os på Instagram. 

De svære venskabsafslutninger


Nogle gange er det nødvendigt at afslutte et venskab. Det kan være, at der er for meget jalousi i venskabet, at ens grænser ofte bliver overtrådt, eller at man simpelthen ikke føler sig forstået eller lyttet til. Andre gange kan et venskab også glide ud i sandet, hvor det ikke er fordi der er “sket noget”, men at I måske bare er blevet for forskellige og har udviklet jer i hver jeres retning. Det er helt normalt! Vi ændrer os gennem livet, og derfor vil nogle af vores venskaber også ændre sig. Det kan også være, at du en dag kommer ud for, at en af dine venner afslutter jeres venskabsforhold, og det kan hurtigt blive en negativ oplevelse! Derfor er det vigtigt for os at guide dig til, hvordan du kan afslutte et venskab på en ordentlig måde, men også hvordan du kan tackle det, hvis du oplever at en ven “slår op” med dig 💔 Du kan fx læse artiklen “Derfor skal du slå op med dine venner”, som giver dig et indblik i, hvornår du ved, at et venskab skal afsluttes og giver dig tips til, hvordan du kan gøre det på en ordentlig måde.

Husk at følge med i vores venskabstema ✨🫶👯‍♀️