fbpx

Login

Transkønnet?

At være transkønnet kan være hårdt. Der er dog hjælp at hente forskellige steder fra. Man står aldrig alene, ingen mennesker er ens og det vigtigste er, at man er tilfreds med sig selv.

Når man er transkønnet stemmer ens kønsidentitet ikke sammen med det køn, man er blevet født som. Mange har spurgt sig selv flere 1000 gange om de er trans, før de taler højt om det. Det kan være svært at navigere i de tanker og følelser, der opstår omkring det hele. I sidste ende er det vigtigste, at du hviler i dig selv og har det godt med dig selv og det køn du har valgt at leve som. Det er forskelligt, hvordan man som transkønnet oplever sin biologiske krop, da vi som mennesker alle er forskellige.

Fysisk kønsskifte

At skifte køn er en længere proces og for at starte med hormonbehandling, skal man igennem udredning og observation på sexologisk klinik. Hvis man er mellem 12 og 17 år, vil børnepsykologer stå for udredningen.

Nogle starter allerede som 12 årige med at få behandling med stophormon, som går ind og bremser pubertetsudvikling frem til, at man som 16-årig kan påbegynde krydshormoner, som fremmer pubertetsudviklingen i den retning man ønsker. Når man er 18 år kan man begynde med kønsskifteoperationer.

Juridisk kønsskifte

Udover de ydre forandringer, der ses med kroppen under kønsskifte, kan man som 18 årig også få juridisk kønsskifte. Det vil sige, at CPR-nummer osv, kommer til at stemme overens med det køn, man føler sig som. Det bliver dermed også muligt at skifte navn til noget, der passer til det valgte køn.

Du er ikke alene

Nogle gange kan det være rart at kunne spejle sig selv i andre. Dette kan man eksempelvis gøre ved at læse om andre i samme situation eller ved at tage til arrangementer, hvor andre unge står i en lignende situation som dig.

Man kan blandt andet skrive anonymt i første omgang, hvis man kontakter LGBT+Danmark. De er særligt til unge, der har spørgsmål omkring sit kønsskifte og det, der hører til. Her vil man kunne få rådgivning om køn, krop og seksualitet i et fortroligt rum. Men det er også muligt igennem LGBT at være med til nogle sociale arrangementer, grupper og fællesskaber, hvor det er gratis at være med. Man kan læse mere om det her:
https://lgbt.dk/lgbt-grupper/

Det er også muligt at skrive anonymt til UngTilUng hvis man har brug for råd og vejledning, eller bare har brug for nogen at tale med det om. Læs mere om dette her: https://ungtilung.com/mentorsamtale/ 

Husk, at ikke to mennesker er ens – hver person er unik. Det vigtigste er, at man er tilfreds med sig selv og det liv man har valgt. At leve om det er som mand eller kvinde er underordnet. Man skal kunne være sig selv, og hvis det betyder, at man ikke lever med sit biologiske køn, men i stedet sit psykiske køn, så er det vigtigste bare, at du er glad for den du er og vælger at være.