fbpx

Login

Vores chat er til dig, der vil skrive om det, der fylder - vi frivillige vil lytte, støtte og anerkende dig i det, du kommer med.

Chattens åbningstider

Mandag16:00 – 20:00
Tirsdag16:00 – 20:00
Onsdag16:00 – 20:00
Torsdag16:00 – 20:00
Fredag16:00 – 20:00
Lørdag16:00 – 20:00
Søndag16:00 – 20:00

Snak med os anonymt

Du er anonym og kan derfor fortælle præcis, hvordan du har det. Vi frivillige har tavshedspligt og siger derfor intet videre. 

“Jeg blev mere optimistisk på fremtiden og næste skridt“
- Anonym ung

Hvem chatter du med?

Vi er frivillige unge mellem 18-35 år, som selv har været gennem forskellige udfordringer i livet. Vi ved derfor, hvordan det kan føles og ved, at det kan være svært at tale om det, du kæmper med. Og vi er her for, at du kan have et sted, hvor du kan snakke om alt det, der fylder. Vi har alle taget UngTilUngs uddannelse, der har klædt os på til at sidde i chatten og lytte, støtte og anerkende dig og vi får jævnlig supervision.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad sker der med chatsamtalen efter den er slut?

Når en chatsamtale er slut, vil chat-vinduet stå åbent, indtil du selv lukker det. I kan derfor sagtens sige farvel og den frivillige kan lukke chatten, men du vil stadig kunne se, hvad I har skrevet om, indtil du selv lukker vinduet. Du har derfor tid til at sidde efter jeres snak og gennemlæse, hvad I har skrevet om. 

Hvor længe kan jeg chatte med den frivillige?

En samtale varer typisk mellem 10-60 minutter. Vores frivillige er tilgængelige på chatten i 2 timer ad gangen – der er åbent fra 16-20, så det betyder, at der er vagtskifte kl. 18. Her kommer nye frivillige ind på chatten, men hvis du har brug for at chatte videre, kan din samtale overføres til en af de nye frivillige. 

Hvad betyder det at det er en anonym chat?

At det er en anonym chat betyder, at du ikke vil kunne genkendes ud fra de oplysninger du giver. Vi spørger dig indtil din alder, køn og region. Det gør vi, da vi skal vise statistikker til socialstyrelsen, som støtter os. Udover dette har den frivillige ingen oplysninger om dig – du kan derfor selv styre, hvad du fortæller og hvilke oplysninger du giver den frivillige. 

Kan jeg chatte med den samme frivillige?

Det er tilfældigt, hvem der er på vagt og du kan derfor ikke vælge, hvem du vil chatte med af frivillige. Hvis du ønsker at få tildelt en fast mentor, så er vores mentorforløb for dig. 

Er der noget jeg ikke må skrive om?

Ja, det er der. I chatten forventer vi, at du skriver til den frivillige med respekt og tolerance, så chatrummet kan være trygt og rart for jer begge at være i. Hvis vi oplever grænseoverskridende adfærd, siger vi roligt fra og vil forsøge at få samtalen tilbage på sporet. Hvis det ikke lykkedes vil vi afslutte samtalen. Vi er selv unge frivillige, der har forskellige grænser, som skal respekteres. 

Hvad med akutte situationer - hvad gør jeg?

Denne chat er ikke til dig, der er akut selvmordstruet eller på anden måde er i livsfare. Vi frivillige er ikke uddannet indenfor akut psykisk hjælp, så hvis du er i livsfare, så ring 112. Hvis du har akutte selvskade- eller selvmordsplaner, så se vores guide til anden hjælp her.

Er et mentorforløb noget for dig?

Mentorforløbet er til dig, som ønsker at arbejde med dig selv i et længerevarende forløb. Her vil du få tilknyttet en fast mentor, som vil støtte dig i din udvikling.