fbpx

Login

Sådan håndterer du dine kærestesorger

Kærestesorg er aldrig en rar følelse, tværtimod så kan den gøre ubeskrivelig (og somme tider fysisk) ondt. Følelsen rammer os vidt forskelligt, og alle har deres egen måde at håndtere den.

Kærestesorg er aldrig en rar følelse, tværtimod så kan den gøre ubeskrivelig (og somme tider fysisk) ondt. Følelsen rammer os vidt forskelligt, og alle har deres egen måde at håndtere den på. Der er de, som lukker sig helt inde for en tid, de som bærer rundt på det, men siger at de har det fint, og de der gør noget helt tredje. Det er en følelse, der ofte inddeles i faser, undergrupper og andre kasser, fordi vi har brug for at forstå og forklare, hvad der sker inden i os, for at finde ud af hvordan vi kommer videre.

Der er en vej ud

Kærestesorg avler også tit andre ubehagelige følelser som frustration eller vrede, fordi man måske har brug for omdanne den til noget, der gør mindre ondt eller som er nemmere at handle på. Det kan altså være svært at vide, hvordan man skal håndtere sine kærestesorger, specielt hvis det er første gang man oplever dem, men her er et par idéer, som måske kan hjælpe på vej.

1. Lad vær med at tage hele skylden

Stop med at tænke at hvis du nu havde gjort det ene eller ikke sagt det andet, så var det ikke sket. Det er nemt at komme til at overanalysere de mindste episoder, fordi vi har brug for at finde en begrundelse, som vi kan forholde os til. Der er lidt forskel på om I er gået fra hinanden, eller om du er blevet forladt, men i begge scenarier er det sjældent din skyld alene – eller overhovedet. Det kan lige så let være en omstændighed, I ikke var herrer over, eller en kombination af flere ting. Derfor er det vigtigt, at du ikke går og slår dig selv oven i hovedet, når du måske ikke kunne have gjort noget anderledes alligevel.

2. Giv dig selv lov til at græde

Der er intet galt i at være ked af det, så hvis tårerne presser sig på, kan du bare give slip. Det er selvfølgelig de færreste, der kan lide at græde i offentligheden og måske heller ikke foran andre, men når du føler dig tilpas nok til at lade dem trille, så kan det virke lettende at få grædt ud og at ’få det ud af systemet’ i stedet for at bide det i sig.

3. Lav noget!

I mange tilfælde har du måske mest lyst til at hoppe under dynen og blive der, indtil det stopper med at gøre ondt, men det fremskynder næppe helingsprocessen at være alene med sine egne tanker. Kom derfor ud og lav noget – stort eller småt – hvad som helst, som flytter tankerne hen på noget andet. Distrahér dig selv. Motion kan især være rigtig godt, men er man ikke lige til fitnesscenteret, så kan en aktivitet som minigolf med et par venner være lige så lindrende.

4. Tal med nogen – men kun om det DU vil

”Bare sig til hvis du har brug for at snakke om det” – sådan har du måske fået at vide før, men for nogen kan det virke som et pres. Nogle mennesker har behov for at sætte mange ord på deres følelser, men det er også okay, hvis man ikke har. Det er muligvis overvejende drenge og mænd der ikke har behovet. Uanset hvem man er og hvilke behov man har, så behøver man ikke at snakke om noget, som man ikke føler sig klar til eller egentlig bare gerne vil holde for sig selv. Måske har du mere bare lyst til at snakke om noget, du har set i TV, sport eller noget helt tredje, og hvis du føler, at det hjælper, så er det dét du gør.

5. Skriv eventuelt dagbog

For nogen kan det hjælpe at få tankerne ned på papir, og det kan der være mange årsager til. Det kan være for at strukturere dem en smule eller for at konkretisere, hvad man egentlig føler. Det kan også være for at få afløb for vrede eller frustration. Uanset årsagen kan det være fint at kigge tilbage en gang i mellem og se, at man faktisk har fået det bedre, og på den måde vide, at det nok også skal gå fremover. Indtil man en dag pludselig kan sige til sig selv, at nu er man helt glad igen.

Vil du læse mere, så hop ind i vores blog: UngTilUng blog.