fbpx

Login

Præsentation af fokustema: Selvværd

I januar sætter vi hos UngTilUng fokus på temaet selvværd. Mange unge døjer i mere eller mindre grad med udfordringer med deres selvværd og/eller selvtillid, og det er ganske normalt. Det kan dog også være rigtig udmattende at have udfordringer med ens selvværd, og derfor vil vi i løbet af denne måned sætte fokus på, hvordan du kan arbejde på at højne dit selvværd og din selvtillid. Samtidig vil vores ærlige bloggere sætte nogle ord på deres selvværdsrejser, så du måske kan få noget inspiration til din egen proces med at styrke dit selvværd.

Vi vil starte fokustemaet med et par ord om, hvad selvværd egentlig er. Selvværd handler om vores følelse af, at vi er værdifulde lige præcis, som vi er. Selvværd er vores grundlæggende følelse af, at vi er gode nok og værdige nok på den måde, vi er. At vi er værdige til at blive elsket, blive hørt på, blive hjulpet og egentlig værdige til at leve. Selvværdet er afgørende for vores psykiske trivsel.

Et godt selvværd er ikke bare noget, som man fødes med, og som man så har med sig resten af livet. Fundamentet for vores selvværd bliver opbygget i de tidlige barndoms- og ungdomsår. Det sker bl.a. gennem, at vi oplever, at vores primære omsorgspersoner vil bruge tid med os, og når vores følelser bliver mødt med forståelse og respekt.

Man kan føle, at man generelt har et godt selvværd, men der er også mange der kender til at have et lavt selvværd. Hvis ens selvværd er lav, kan man føle, at man ikke er lige så god nok som andre, at man ikke er lige så sjov eller klog som andre, eller at man f.eks. ikke fortjener at have gode venner eller fortjener at blive elsket. Man kan ”slå sig selv” meget i hovedet med selvkritiske tanker og vende mange ting indad.

Følg med på vores Facebook, Instagram og her på siden blandt vores mange blogindlæg og artikler, når vi i løbet af januar guider dig til, hvordan du kan styrke dit selvværd. Derudover kan du også læse nogle af vores bloggeres personlige erfaringer med selvværd, som ofte også kan være en hjælp og inspirationskilde til ens eget selvværdsarbejde. Læs fx dette indlæg, “Min evige selvværdsrejse”, hvor en modig frivillig blogger sætter nogle ord på sin egen rejse med selvværd og hvad hun konkret gør, når hun støder på udfordringer. Eller læs indlægget “Om selvværd og selvopofrelse: Tager du ofte en for holdet?”, som giver et spændende indblik i martyr-tendenser, og hvordan man kan genkende dem hos sig selv.

Husk at vi har et længerevarende forløb med temaet “Styrk dit selvværd”, som er et forebyggende forløb til dig, der oplever udfordringer med dit selvværd. I forløbet får du en fast mentor, der hjælper dig med teknikker og metoder til at opbygge dit selvværd. Tilmeld dig til næste opstart her: https://ungtilung.com/temaforloeb/

Husk også, at vores chatrådgivning er åben hver dag mellem 16-20 og her sidder søde frivillige klar til at lytte og støtte dig i de ting, du gerne vil skrive om.