fbpx

Login

Jalousi

Jalousi er en naturlig ting, men kan være ødelæggende hvis ikke man får sin jalousi under kontrol. Jalousi får dine følelser i spil.

Har du prøvet at være jaloux? At være jaloux er en naturlig følelse, som de fleste oplever i livet, men det kan fylde meget og være ødelæggende.

Hvad er jalousi?
Jalousi er en følelse, der er forbundet med negative tanker samt følelser, frygt, usikkerhed. Jalousi kan vække mange følelser i kroppen på en, og kan også være en kombination af vrede, sørgmodighed og afsky. De fleste af os, vil støde på jalousi engang igennem livet, dette er ofte forbundet med en usikkerhed og angsten for at miste.

Jalousi er en ubehagelig følelse. Jalousi forbindes ofte med en tredjepart, hvor tredjeparten opfattes som en trussel. Dette kan fx være jobsituation, familie eller i et parforhold.

Jalousi i parforhold:
Jalousi i parforhold kan være dræbende, det kommer ofte til syne, når ens partner skal i byen, skriver med modsatte køn eller lign. Men det kan også være almindelige dagligdagsting som, når ens partner tager på job eller er sammen med venner/familie, dette kan skabe utryghed og dermed kan dette være en belastning for begge parter, til tider kan det også ødelægge parforholdet helt. Her kan det være en fordel at opsøge parterapi eller individuel terapi.

Hjælp til jalousi:

Slip af med jalousi, så det ikke overtager din hverdag, her er nogle råd.

  • Tal med din kæreste om hvor jeres grænser går til, på denne måde kan i undgå at såre hinanden og dermed blive jaloux.
  • Skriv dine tanker og følelser ned, så får du sat ord på og får afløb på dine tanker og følelser. Hvis du ikke vil lukke tankerne ud alene, kan man også skrive til UngTil ung, som anonym eller i en mentorsamtale( https://ungtilung.com/mentorsamtale/)
  • Øve dig i, at slutte fred med din jalousi

Få tankerne over på noget andet så du er på forkant med din jalousi