fbpx

Login

FOMO i sommerferien – du er ikke alene!

Sommeren er over os, og det betyder, at mange holder noget sommerferie på den ene eller anden måde. I juli måned er vores fokustema hos UngTilUng derfor “Sommerferie og FOMO”. Her vil vi både komme ind på, hvad man kan lave i sommerferien, og hvordan man undgår at få for meget FOMO, når Instagram bugner over af sommerfester, festivaler og paradisiske rejsedestinationer.

Sommerglæde, solstress og sommertristhed
Nogle har måske en travl sommer, hvor den både står på udlandsrejse, fester med vennerne og festivaler. Det fantastiske ved sommeren er, at mange måske har lidt ekstra tid til at se sine venner eller lave det, som man ikke plejer i hverdagen. Det er en periode, der indbyder til overskud, glæde og samvær, hvilket kan være helt fantastisk.
De præcis samme ting – overskud, glæde, samvær – kan dog også være en af grundene til, at mange kan opleve sommertristhed. Sommertristhed er helt normalt og opleves, når man fx ikke føler, at man kan leve op til de forventninger, som sommeren indbyder til. Det kan være, at man ikke føler, at man har lyst til at lave særligt meget, ikke føler, at man har venner at lave ting med, eller ikke har råd til at tage ud at rejse eller på festivaler. Det er helt normalt at opleve sommertristhed, og mange oplever det, når de forventninger, der er omkring sommeren – både egne og andres – ikke synes at kunne indleves på en tilfredsstillende måde.

På vores hjemmeside, Instagram og TikTok vil vi derfor i løbet af sommeren bl.a. guide dig til, hvordan du kan komme helt ned i gear, hvordan du kan få en hyggelig (og billig) sommer, og hvordan du kan acceptere en eventuel sommertristhed 🫶

FOMO – hvad er det?

Forkortelsen FOMO kommer fra det engelske “fear of missing out”, som kan oversættes til frygten for at gå glip af noget. FOMO kan komme i alle aldre, men kædes ofte sammen med ungdommen, hvor mange unge kan opleve at føle, at der er et vist socialt liv, der skal leves op til. Især i sommerperioden kan nogle unge opleve, at deres FOMO bliver udfordret. Instagram og TikTok kan bugne over af skønne sandstrande, festlige sommerfester, farverige drinks, himmelske udlandsdestinationer og sjove festivaløjeblikke. Og det kan være svært at konfronteres med, hvis man ikke selv deltager i sommerfesterne, har lyst til at drikke drinksene, skal rejse eller på festival. Her er det naturligt at føle, at man går glip af noget vildt sjovt og derfor ikke kan være med i samtalerne i vennegruppen. Det kan også puste til en ensomhedsfølelse, som igen kan trigges af at scrolle rundt på de sociale medier.
Men frygt ikke – i løbet af juli vil vi give dig tips til, hvad du kan gøre, når du oplever FOMO, og hvordan du kan øve dig i at bruge mindre tid på SoMe.

For du er bestemt ikke alene om at opleve FOMO. Faktisk er det hver 5. ung der på et tidspunkt har oplevet en overvældene følelse af frygt for at gå glip af noget 🤯

Måske du kan få lidt inspiration fra vores FOMO-inspirerede bucketliste?

Nyd sommeren!
Med det sagt vil vi huske dig på, at sommeren også er en periode på året, hvor du måske holder lidt ekstra fri og derfor har tid til ting, du ikke har i hverdagen. Måske du vil fordybe dig i nogle kreative projekter, gå nogle lange ture med din hund eller besøge dine bedsteforældre? Det er også en god anledning til at opleve den danske natur og de danske strande – de er skønne! Tag et tæppe under armen, en god bog/lydbog og solcreme og brug en dag på bare at være i ét med naturen. Du kan enten tage en ven med eller gøre det alene. Du kan også bruge den på at forskanse dig og catche up på alle de serier, du ikke er blevet færdig med!
Ligegyldigt hvordan du bruger din sommer, vil vi ønske dig en rigtig god sommer! 🫶

Husk at følge med både på vores hjemmeside, Instagram og TikTok i løbet af sommeren 🌞