fbpx

Login

Voksenlivet på godt og ondt

Jeg var som barn rigtig bange for, at jeg en dag vil blive udsat for noget, hvor forventninger til mig var de samme som til en voksen. At jeg var gået direkte fra ”barn” til ”voksen” uden en erfarings- og oplæringsperiode.

Jeg tænkte, at skiftet fra barn til voksen var så stort, at man ikke fik 100% sig selv med. Så derfor, logisk nok, gav man afkald på en masse ting, man ville som barn, til fordel for at fylde hjernen med regninger, kontrakter og aftaler… sådan, voksenting, der låste én fast i det famøse ”hamsterhjul”.

Men stille og roligt gik tiden, og jeg er her i livet, hvor jeg er nu. Jeg har taget fordel af, hvad der kommer imod mig. Jeg har lært, at man ikke skal se livets erfaringer som et mål i sig selv, man skal se på processen dertil. Det er i processen, at man virkelig udvikler sig, og der at man tager de skridt, der skal til for, at man til sidst kan stå til en eksamen, som husejer eller uddannet. Succes er ikke målet, det er også i processen dertil.

Alt det der voksen-halløj er jo heller ikke noget, nogen er tvunget til.  Selvom nogen måske synes, at det rigtige for dig er en uddannelse lige nu, er det ikke altid det, der er svaret på, hvad du skal. Du er ikke tvunget til noget, eller nogen.

For mig er det mega motiverende at se ældre mennesker være i deres egen verden, som de har skabt lige efter deres egen smag. Ham manden der valgte at bygge en hytte og være 100% selvforsynende, eller hende damen der valgte at uddanne sig som farve-kender, what!? Er det virkelig noget man kan? Åbenbart. Og det er bare pissesejt.

Pointen jeg prøver at få frem er:

  • Voksen livet skal ses som noget dynamisk, man næsten ubemærket træder ind i, men præcis derfor skal man huske sig selv om sine drømme, visioner og ønsker. Man skaber selv sit liv
  • På livets rejse skal man ikke altid fokusere på målet i sig selv. Processen dertil er lige så vigtig som målet, og med det i tankerne, kan man i processen stoppe op og revurdere om det mål, man er på vej mod, er det rigtige.
  • Du skaber selv din egen fremtid! Selvom andre kan have forventninger til dig, så er du i din fulde ret til, at forme dit liv præcis ligesom du vil have det. Det er dit liv.

Så her er der en kærlig lille reminder om, at livet ikke altid bør handle om, hvad du skal gøre, men hvad du kan gøre.