fbpx

Login

Virker lektier uoverskuelige på dit nye studie? Her er hvad du kan gøre!

Selvom studiestart kan være spændende, fantastisk og mega skræmmende på samme tid, så er det utroligt vigtigt, at man prøver at få skabt nogle sunde rutiner, så lektierne bliver mere overskuelige – for det skal jo ordnes, om vi kan lide det eller ej. Det gode er, at når du får styr på det, så har du nemlig masser af tid til at fokusere på nye relationer og få nogle fede venskaber!

Jeg har samlet mine bedste råd, som du kan hive frem, når du synes, at lektierne er tunge, og du føler, at din hjerne er ved at koble fra:

Tip 1:
Hvis du har flere fag i samme periode, kan det være en god ide at opdele dine fag på forskellige dage. F.eks. kan du sørge for, at du mandag-onsdag laver dine yndlingsfag og sørger for at få dem godt og grundigt lavet. De resterende dage kan du så bruge på de fag, der er lidt tungere og måske kræver mere energi af dig. Dette hjælper dig med at undgå at blive overvældet af en stor opgave og giver dig mulighed for at arbejde mere struktureret.

Tip 2:
Find dine yndlingssteder, hvor du plejer at få ro. Dette er rigtig vigtigt, når du ved studiestart skal ind i en rutine igen og skal koncentrere dig lidt mere, end du måske er vant til. Jeg husker i hvert fald fra min tid på gymnasiet, at når jeg skulle lave lektier, så var biblioteket et rart sted for mig at være. Der var ro og masser af faglighed på ét sted.

Tip 3:
HUSK dine pauser. De er simpelthen så vigtige og er afgørende for, at lektierne ikke blot bliver mere overskuelige, men også sjovere. Her kan du lytte til lidt podcast, imens du lukker dine øjne lidt, eller du kan gå ud på en dejlig gåtur og få noget frisk luft. Tit og ofte gik jeg selv ned og lavede mig en skøn kop kaffe, hvor jeg så sad udenfor og nød den. Du kan også sørge for at have dine yndlingssnacks på lager, så du kan give dig selv den gevinst!

Tip 4:
Snak med nogen omkring dig om det, du synes er svært. Det kan være alt fra din mor til en studievejleder.
Jeg brugte især min studievejleder til de tunge perioder – de kan skabe klarhed for dig og hjælpe dig med at finde ro og glæde ved dit studie. De kan også vejlede dig i, hvilken løsning på dit problem, der er bedst givet for din fremtidige studietid. Intet er for småt til en studievejleder – spørg løs!

Tip 5:
Vigtigst af alt – lyt til din krop. Hvis din krop har brug for nogle dages pause eller en længere gåtur, end du plejer, så tøv ikke med at gøre det. Man skal ikke miste sig selv under sine studier. Du er først i gang med at finde en rutine nu, så husk at passe på dig selv.

Med tiden er jeg sikker på, at du finder din plads og ro på studiet og min guide kan forhåbentlig være en hjælp til, hvordan lektierne kan struktureres.

Jeg er sikker på, at du kommer til at klare dig fantastisk på dit studie – og husk at du kan mere, end du tror!
Hvis du har brug for at snakke med en af os, kan du som altid benytte vores chatrådgivning, som er åben hver dag mellem 16 og 20! 💗