fbpx

Login

Vigtigheden af selvprioritering

Egenomsorg er ikke kun sundt for dit mindset og din psyke, men også for dit fysiske velvære. Faktisk kan udøvelsen af egenomsorg være med til at forebygge sygdomme, så se hellere at komme i gang med nogle selvkærlige handlinger. Her er mine tre bedste tips til at prioritere dig selv

Du har det sikkert hørt det før. Egenomsorg er vigtigt – vi skal huske at lytte til vores behov, og hvad vores krop fortæller os. Men nogle gange kan vi i en travl hverdag glemme at passe på os selv. Din krop og dit sind har brug for, at du gør noget godt for dig selv.

Egenomsorg er ikke kun sundt for dit mindset og din psyke, men også for dit fysiske velvære. Faktisk kan udøvelsen af egenomsorg være med til at forebygge sygdomme, så se hellere at komme i gang med nogle selvkærlige handlinger. Det behøver ikke at tage lang tid, men nogle få ting hist og her kan virkelig gøre en kæmpe forskel. Her er mine tre bedste tips til at prioritere dig selv:

 

  1. Alenetid

Vi mennesker er flokdyr og sociale væsener, så derfor glemmer vi nogle gange, at den eneste vi konstant er sammen med, er os selv! Derfor er det enormt vigtigt at prioritere at bruge tid med sig selv. Da jeg var yngre brød jeg mig virkelig ikke om det, men som jeg er blevet ældre, har jeg virkelig lært at nyde mit eget selskab meget. Det kan være en svær begyndelse, især hvis du er lidt af en ”people pleaser”, der har svært ved at sige nej til aftaler med venner og familie, selvom din krop egentlig fortæller dig, at du har brug for alenetid. Start eventuelt med at sætte en halv time af til dig selv hver eller hver anden dag. Det er i denne tid, du virkelig kan mærke dig selv og har mulighed for at lytte til dine egne behov. Det er virkelig sundt og faktisk 100% acceptabelt at prioritere KUN dig selv for blot en stund.

 

  1. Selvkærlige rutiner

Noget, der virkelig gør mig afslappet og får mig til at føle mig godt hjemme i min krop, er hvis jeg prioriterer selvkærlige rutiner og ritualer. F.eks. kan jeg virkelig godt lide at bruge lang tid på min hudplejerutine, fordi jeg har denne rutine både morgen og aften. Det gør, at jeg kan nå at prioritere mig selv mindst to gange om dagen. Rutinen gør også, at jeg både føler mig mere klar til dagen, men også får en god afslutning på den. Du kan prøve noget lignende; find en ting, der gør dig afslappet, og vær konsekvent i at få udført tingen hver dag. På den måde bliver det til sidst en fast rutine, og du har allerede fået indlagt tid til dig selv mindst én gang i døgnet.

 

  1. Læg en ting i din kalender, som du kan glæde dig til

Ved at arrangere ting du kan se frem til, får du automatisk prioriteret dig selv, fordi du kommer til at gøre noget, der gør DIG glad. Det er nemlig virkelig vigtigt, at vi i en hverdag fyldt med stress og jag virkelig har noget at se frem til. Det kan både være en ting, du vil lave alene, men det kan også være noget, du gerne vil dele med andre. På begge måder får du dit glædesbehov opfyldt, og det er selvprioritering i sin fineste forstand.

Udover, at det er vigtigt for vores stressniveau i hverdagen at prioritere at gøre ting for os selv, så vil du med tiden også mærke, at det booster noget andet godt inden i dig; nemlig dit selvværd. Når du tillader at prioritere dig selv og bruge mere tid med dig selv, vil du med tiden måske også mærke en større kærlighed til dig selv. Det lyder måske banalt, men der kan vel ikke ske noget ved at prøve det af?