fbpx

Login

Træn din hjerne og styrk dit selvværd

Ved at benytte positive bekræftelser kan du træne din hjerne til at tænke positive frem for negative tanker. På den måde styrker du dit selvværd og bliver mere bevidst om dine egne styrker.

Positive bekræftelser er en metode til at træne din hjerne til automatisk at tænke positive tanker fremfor negative. De kan bruges som et redskab til at styrke din selvtillid og arbejde med et dårligt selvværd.

Hvordan træner du dig til et bedre selvværd?

Start med at finde de negative tanker, som du ofte tænker omkring dig selv – skriv dem eventuelt ned på et stykke papir. Forsøg nu at finde deres modsætninger – hvilke positive sætninger kunne erstatte de negative?

For eksempel:

§  Jeg kan ikke finde ud af det §  Jeg er dygtig og kompetent
§  Jeg ved aldrig, hvad jeg skal gøre §  Jeg har en stærk intuition
§  Jeg føler mig ikke god nok

§  Jeg værdsætter mig selv

Skriv alle de positive sætninger ned du kan komme i tanke om – altid i jeg-form – så du altid har dine positive bekræftelser klar. Ved at gentage sætningerne – enten højt for dig selv eller inde i dit hoved – erstatter du langsomt de negative tanker med positive og træner dermed dig selv til at se lysere på tingene. Brug metoden så ofte som muligt – gerne mindst én gang om dagen til at begynde med – øver du det nok vil det med tiden begynde at føles sandt, og du vil på den måde booste din selvtillid.

Bedre selvtillid og mere selvværd med positive bekræftelser

Herunder er en liste med positive bekræftelser, som du kan bruge. Du kan eventuelt printe den ud eller skrive sætningerne ned selv.

 • Jeg er glad og har et godt liv
 • Jeg føler mig tryg og sikker
 • Jeg er sund og rask
 • Jeg er dygtig
 • Jeg er fyldt med selvværd
 • Jeg er stærk
 • Jeg er god nok
 • Jeg er fyldt med energi
 • Jeg har et lyst sind
 • Jeg er succesfuld
 • Jeg værdsætter mig selv
 • Mit liv er fyldt med gode relationer
 • Jeg gør det, der føles rigtigt for mig
 • Jeg stoler på min mavefornemmelse
 • Jeg elsker mig selv
 • Jeg har en masse gode ideer og inspiration
 • Jeg har en stærk dømmekraft
 • Jeg er en succes
 • Jeg elsker at lære noget nyt
 • Jeg kender altid de rigtige svar
 • Jeg er taknemmelig for mit liv
 • Jeg skaber mit eget liv
 • Jeg fortjener det bedste

Ekstra tips:

 • Hvis du vælger at sige sætningerne inde i dit hoved, kan det give ekstra styrke at lave et mentalt billede af hvert udsagn.
 • Du kan sætte små sedler med positive bekræftelser op rundt omkring i dit hjem for at minde dig om, at du er god nok.
 • Du kan ændre dine adgangskoder til positive bekræftelser. På den måde bliver du mindet om, at du Fortjenerdetbedste90, hver gang du f.eks. logger på Facebook.