fbpx

Login

Til dig, der er let til tårer

At turde at være sårbar er en enorm styrke, og selvom det kan føles ukontrollerbart, så er det en vanvittig god egenskab at have. Gråd bringer os tættere sammen og tættere på os selv. Så græd med dig selv, græd med hinanden og græd lige så meget du har lyst til!

Jeg er en der græder meget

Jeg er følsom. Jeg græder til omtrent hver tiende video, jeg scroller forbi på instagram, især dem hvor lillebroren holder en tale til sin storebrors bryllup, eller dem hvor nogle reder en forsømt hund fra døden. Jeg ser meget sjældent en film, hvor jeg ikke finder en mulighed for at fælde en lille tårer. Jeg græder når min kæreste svarer med et henslængt  “jo”, når jeg spørger, om han ikke glæder sig til at få en lille mini-mig, fordi jeg bare ikke synes det virker entusiastisk nok. Jeg græder både af glæde, af sorg, af vrede og af frustration. Jeg græder både ved store og små følelser.

Grådens udfordringer

Ligeså forløsende gråden kan være, ligeså udfordrende og distraherende kan den også være. Mine store følelser, har ofte fået mig til at føle mig skabet og dramatisk, og jeg har ville ønske, at jeg kunne finde ud af at gemme lidt på dem, men når de er kommet ud af øjnene er det svært at holde for sig selv.

Hvis jeg har grædt foran folk, der ikke kender mig så godt, har frygten for at gøre dem utilpas været større end den følelse, der fik mig til at græde. Hvis jeg er begyndt at græde under en alvorlig snak, er jeg blevet så distraheret af gråden, at jeg ikke har kunnet få ordene ud. Hvis jeg har grædt over mindre ting, har jeg følt, at jeg ikke jeg har “ret” til gråden. Lige meget hvad kan jeg ikke komme uden om, at gråden har fyldt utroligt meget i de situationer, den er opstået, og ofte har den haft negativ værdi for mig. Længe har jeg følt, at gråden kun har været 100% velkommen, når jeg har været alene, men det er heldigvis slut.

Grådens egenskaber

I det øjeblik klumpen samler sig i halsen, vandet samler sig i øjnene, og du ved, at det næste ord du prøver at sige, vil komme til at afsløre din grådkvalte stemme, så tænk på, hvor vigtig ærligheden bag din gråd er. Den sårbarhed du viser i det øjeblik, åbner op for  vigtige, måske endda nødvendige samtaler og styrker dine relationer. At turde at være sårbar er en enorm styrke, og selvom det kan føles ukontrollerbart, så er det en vanvittig god egenskab at have. Gråd bringer os tættere sammen og tættere på os selv. Så græd med dig selv, græd med hinanden og græd lige så meget du har lyst til!