fbpx

Login

Tankemylder under isolation? – 3 gode råd

Når man sidder isoleret kan tankerne let flyve rundt og tage over. Tankemylder rammer os alle på et tidspunkt. Her er 3 gode råd til at få styr på tankerne.

Mange sidder meget alene i disse dage, hvor landet og hele verden nærmest er lukket ned. Det kan skabe mange tanker, især når man bliver bombarderet med nyheder fra mange sider, som fortæller om alle de dårlige ting, der sker lige nu. Det kan helt sikkert skabe en stor nervøsitet hos mange, som får tankerne til at flyve rundt. Her i artiklen får du tre gode råd, til når tankerne tager over.

Hvad er tankemylder?

Tankemylder. Ordet siger næsten sig selv. Tankerne flyver rundt i dit hoved og den ene afløser snart den anden, nogle gange helt uden sammenhæng. De fleste oplever tankemylder på et tidspunkt i deres liv. I disse dage, hvor en virus hærger verden og Danmark lukker ned, kommer tankerne helt naturligt hos de fleste. ”Hvornår slutter det her?” ”Hvad sker der med mig?” ”Hvorfor sker det her?” ”Hvordan kommer vi ud på den anden side?” Og mange flere tanker. Det gør det absolut ikke bedre, hvis man sidder i isolation hjemme uden nogen andre omkring sig. Det kan føles som om, at tankerne har deres helt eget liv og slet ikke hører efter, når du prøver at stoppe dem. Det føles som om, du har mistet kontrollen, og det er noget, der kan bringe de fleste ud af ligevægt. Så her kommer nu 3 gode råd til hvordan du får sat en stopper for mylderet.

3 gode råd

Lav noget, der optager dine tanker 100 %

Hvis du kan finde noget at lave, som kan optage dine tanker fuldstændigt, så er du godt på vej. Måske er du typen, der forsvinder helt ind i en anden verden, når du sætter dig foran tv’et med en god film eller serie. Det kan også være en spændende bog, der leder tankerne hen på noget andet. Hør noget godt musik, mens du eventuelt gør rent. Tiden i karantæne er oplagt til at komme rundt i alle krogene, hvor du normalt ikke kommer under den ugentlige rengøring. Har du noget, som du altid gerne har villet starte på, så er det nu, du skal i gang. En ny hobby kan vente lige om hjørnet.

Tal med venner om det

Du vil helt sikkert opdage, at du langtfra er den eneste, der har tankemylder i disse tider. Mange er bekymrede, og har svært ved at finde sig til rette i den nye hverdag. Tal med dine venner – online selvfølgelig. I har helt sikkert nogle ting til fælles. Det kan også være, at de ikke har samme tankemylder som dig, men det betyder, at de måske kan hjælpe dig med at få styr på tankerne. Måske kan de berolige dig med nogle oplysninger eller endnu flere gode råd, end dem du får her.

Meditation

Måske har du aldrig prøvet meditation, eller måske er du allerede godt inde i det. Uanset hvordan du står i forhold til det, så er det værd at prøve, mens du sidder isoleret. Det giver dig nogle gode værktøjer til at få styr på din vejrtrækning, stress, tanker, selvtillid og meget andet. Under meditation finder du ud af, at det er helt okay at være bekymret, stresset og fyldt op af alle mulige andre tanker. Det vigtigste er, at du ikke dømmer dig selv, når du så falder i og lader tankerne fare. Anerkend at der var en tanke og lad den så flyve videre. Meditation kan skabe ro omkring dig og i dig under svære tider. Der ligger forskellige meditationer, man frit kan benytte online

Jeg håber, du kan bruge disse råd til noget. Har du lyst til at tale med en udenforstående, så husk, at vores chat har åbent mandag-torsdag 19-21 og fredag-søndag 15-17. Du kan også finde flere artikler her på hjemmesiden om mange forskellige emner, eller følge os på Facebook og Instagram. Bare søg på Ungtilung.