fbpx

Bloggen

Tag ejerskab over din arbejdsglæde

Vi ved alle, at arbejdsglæde er vigtigt for, at vi trives både på arbejdet og derhjemme. Men ofte lader vi os selv være ofre for omstændigheder, og lader dem ødelægge vores arbejdsglæde. Så er det den ”sure chefs”, ”den irriterende kollegas”, ”de presserende deadlines’s” eller ”de kedelige arbejdsopgavers” skyld. Men du har også selv et ansvar. Tag din arbejdsglæde alvorligt. En stor del af dit liv bruger du på dit arbejde. Spild ikke den tid, så du kun bliver en slave af din månedslån.

Hvad er arbejdsglæde?

Arbejdsglæde er når du vågner op om morgenen og glæder dig til at gå på arbejde. Det er når du møder ind, og dine kolleger hilser på dig, og du hilser tilbage. Det er når du glæder dig til at gå i gang med nye opgaver eller arbejde mere med gamle. Det er når du føler, at dit arbejde er vigtigt og gør en forskel. Det er når du føler dig hjemme, og at din stemme betyder noget på arbejdspladsen.

Hvad kan du selv gøre?

Jeg er ikke nogen ekspert, men har haft mine erfaringer med arbejdsglæde og mangel på samme. Så føler mig alligevel fri til at give lidt tips:

  • Engager dig socialt i dine kolleger: Det er ikke fordi I skal være bedste venner, men spørg med personlig interesse ind til dine kolleger og deltag så vidt mulig i sociale arrangementer. Så føler du dig mere hjemme, og så er det også mere sandsynligt, at de vil være der for dig, hvis chefen behandler dig uretfærdigt eller en arbejdsopgave/deadline synes uoverkommelig.
  • Vær tydelig og sæt grænser: Vær tydelig over for ledelsen, hvornår du synes, arbejdsbyrden bliver for stor, du ikke synes, du bliver lyttet til eller der er noget andet, som ikke fungerer. Hvis de ikke tager det, du kommer med, alvorligt, overvej så om det er det rette sted for dig.
  • Pral om dine styrker og fortæl om dine faglige passioner: Vær tydelig over for ledelsen hvor dine faglige styrker er, og hvilke arbejdsopgaver, du synes, er mest spændende. Så er det mere sandsynligt, at du får dem. Hold dig ikke i baggrunden.

 

Selvfølgelig findes der dårlige dage og mere kedelige og rutineprægede opgaver, men der skal bare ikke være en overvægt. Og så til sidst: Hæng ikke for længe fast et sted hvor du ikke føler dig hjemme, hvor din stemme ikke bliver hørt og dine evner ikke brugt. Manglende arbejdsglæde påvirker dit overskud og dermed også din familie og omgivelser. Søg videre. Der er helt sikkert en arbejdsplads derude, som sætter pris på lige præcis det, du kan, og lige præcis den du er.

Relaterede artikler

Mine forældre er skilt

Mine forældre har været skilt, siden jeg var 6 år gammel. Jeg har ikke rigtig nogle minder fra dengang, mine forældre var sammen. Det at mine forældre blev skilt, da jeg var i en så ung alder, har nok været med til at forme mig, som den jeg er i dag. Både på en god og dårlig måde. Alle skilsmissehistorier er forskellige, men her er nogle gode råd, som du måske kan bruge, hvis dine forældre er skilt.

Ferie, hvornår slutter den?

Ferie er noget de fleste af os ser meget frem til, og selvom ordet for os alle betyder noget i stil af at holde fri, tolker vi ferie på mange forskellige måder. Der findes så mange forskellige måder, vi hver især holder ferie på, nogen af os rejser til udlandet, nogen af os rejser i landet og ikke mindst, så er der os, der bare nyder friheden til at være hjemme.

Jeg skal på højskole

Det har taget mig virkelig lang tid at finde den vej, jeg gerne vil gå her i livet. Det har været en vanvittig frustrerende vej, hvor jeg har følt mig fortabt. Men jeg tror endelig at jeg har fundet den vej jeg gerne vil gå. Derfor tager jeg på en studieforberedende højskole, så jeg kan snuse lidt til den uddannelse og studie jeg gerne vil have.

Forventninger omkring julen

Det er vigtigt at huske på, at man ikke kan være alle steder på én gang.
At det er okay, at sige nej tak nogle gange. At vælge nogle arrangementer til og andre fra.
Jeg kan selv blive fanget i skyldfølelsen og den forventning min familie har til, at jeg kommer og besøger dem, eller deltager i diverse arrangementer, som afholdes.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.