fbpx

Login

Sikker sex og kønssygdomme

Jeg har ikke altid været den bedste til at passe på mig selv, når det kom til sex og generelt var intim med andre. Da jeg var yngre var jeg på p-piller, hvilket jeg dengang tænkte var fint, for så ville jeg da i hvert fald ikke blive gravid. Dog hjælper p-pillen ikke på diverse kønssygdomme som kan følge med, når man er intim sammen med andre.

Jeg har ikke altid været den bedste til at passe på mig selv, når det kom til sex og generelt var intim med andre. Da jeg var yngre var jeg på p-piller, hvilket jeg dengang tænkte var fint, for så ville jeg da i hvert fald ikke blive gravid. Dog hjælper p-pillen ikke på diverse kønssygdomme som kan følge med, når man er intim sammen med andre.

Kønssygdomme

Du ved måske allerede, at klamydia er den mest udbredte kønssygdom i Danmark, med ca. 34.000 tilfælde årligt. Derefter på listen kommer kønsvorter og herpes. Tallene viser altså, at der er mange danskere som årligt får en form for kønssygdom. Det er derfor heller ikke så ualmindeligt, som man måske kan gå og tro.

Jeg vil hertil lige gøre opmærksom på, at størstedelen af de som har klamydia ikke mærker nogen symptomer. Dette er selvfølgelig en stor ulempe, da folk derfor ikke nødvendigvis får sig selv testet, og det kan resultere i den ærgerlige situation, at man derved giver det videre uden at vide det. Og det er lige præcis grundet dette, at jeg vil komme med den største opfordring til at passe på dig selv og de som du skulle have et intimt forhold med. Beskyt dig selv – Bliv testet, så er du i hver fald sikker på, at du ikke har det og dermed heller ikke giver det videre til andre.

Pas på dig selv

Det er vigtigt at passe på sig selv og sin krop. Du skal derfor ikke føle skam eller, at du på nogen måde er kedelig ved at sige nej til sex uden beskyttelse. Du er ikke kedelig og du er ikke hysterisk! Du er i stedet fornuftig ved at tage en beslutning, som gør, at dit sexliv er rart og trygt – hver gang.

Find den prævention, som passer bedst til dig! På apotekets hjemmeside kan du læse mere omkring de forskellige former. Jeg vil også gerne huske dig på, at du er i gode hænder, at læger er vant til at undersøge folk for kønssygdomme. De er professionelle og dømmer dig ikke. Det mest sandsynlige udkom du vil få ved at blive tjekket, vil være at din læge giver dig nogle forslag til retningslinjer, du kan følge i fremtiden, så det samme ikke skulle ske igen.

Sex er godt, sex er sundt.
Du skal ikke være bange eller gå rundt og bekymre dig. Bare husk at passe på dig selv, så skal det nok gå.