Bloggen

Sikker sex og kønssygdomme

Jeg har ikke altid været den bedste til at passe på mig selv, når det kom til sex og generelt var intim med andre. Da jeg var yngre var jeg på p-piller, hvilket jeg dengang tænkte var fint, for så ville jeg da i hvert fald ikke blive gravid. Dog hjælper p-pillen ikke på diverse kønssygdomme som kan følge med, når man er intim sammen med andre.

Kønssygdomme

Du ved måske allerede, at klamydia er den mest udbredte kønssygdom i Danmark, med ca. 34.000 tilfælde årligt. Derefter på listen kommer kønsvorter og herpes. Tallene viser altså, at der er mange danskere som årligt får en form for kønssygdom. Det er derfor heller ikke så ualmindeligt, som man måske kan gå og tro.

Jeg vil hertil lige gøre opmærksom på, at størstedelen af de som har klamydia ikke mærker nogen symptomer. Dette er selvfølgelig en stor ulempe, da folk derfor ikke nødvendigvis får sig selv testet, og det kan resultere i den ærgerlige situation, at man derved giver det videre uden at vide det. Og det er lige præcis grundet dette, at jeg vil komme med den største opfordring til at passe på dig selv og de som du skulle have et intimt forhold med. Beskyt dig selv – Bliv testet, så er du i hver fald sikker på, at du ikke har det og dermed heller ikke giver det videre til andre.

Pas på dig selv

Det er vigtigt at passe på sig selv og sin krop. Du skal derfor ikke føle skam eller, at du på nogen måde er kedelig ved at sige nej til sex uden beskyttelse. Du er ikke kedelig og du er ikke hysterisk! Du er i stedet fornuftig ved at tage en beslutning, som gør, at dit sexliv er rart og trygt – hver gang.

Find den prævention, som passer bedst til dig! På apotekets hjemmeside kan du læse mere omkring de forskellige former. Jeg vil også gerne huske dig på, at du er i gode hænder, at læger er vant til at undersøge folk for kønssygdomme. De er professionelle og dømmer dig ikke. Det mest sandsynlige udkom du vil få ved at blive tjekket, vil være at din læge giver dig nogle forslag til retningslinjer, du kan følge i fremtiden, så det samme ikke skulle ske igen.

Sex er godt, sex er sundt.
Du skal ikke være bange eller gå rundt og bekymre dig. Bare husk at passe på dig selv, så skal det nok gå.

Relaterede artikler

Forventninger omkring julen

Det er vigtigt at huske på, at man ikke kan være alle steder på én gang.
At det er okay, at sige nej tak nogle gange. At vælge nogle arrangementer til og andre fra.
Jeg kan selv blive fanget i skyldfølelsen og den forventning min familie har til, at jeg kommer og besøger dem, eller deltager i diverse arrangementer, som afholdes.

Skal jeg blive i denne relation?

På et eller andet tidspunkt i dit liv har nu nok haft en relation, der ikke var god for dig. Det ved jeg i hvert fald, jeg har. Selvom det kan være svært faktisk at sige til sig selv, at man fortjener bedre, og endnu sværere rent faktisk at gøre noget ved det. Er det utroligt vigtigt at kæmpe for dig selv og din tid.

P(ik) – Pillen

Det mest voldsomme i hele denne oplevelse, var, hvor dårligt jeg egentlig havde det, og at det var i forhold til noget, der jo efterhånden er ”helt normalt”, alle er jo efterhånden på p-piller, og ikke engang lægens opmærksomhed kørte hen på at p-pillen kunne var en faktor i det hele, selvom det stod sort på hvidt: bivirkninger – depression.

Står jeg stille?

Men til trods for, at livet behandler mig ganske pænt for tiden, så føler jeg mig nogle gange hægtet af. Det bunder primært i, at en stor del af min omgangskreds lader til at være ”længere” i livet end jeg – selvom vi er jævnaldrende.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.