fbpx

Login

Sex med stor aldersforskel – hvad skal man overveje?

Jeg ved godt, at det er spændende. Been there, done that. Men når jeg ser tilbage på nogle af de interaktioner jeg har haft med ældre mænd, bliver jeg ærligt forarget og en smule rystet nu. For de skulle aldrig have haft en interesse i så ung en pige som mig!

Det slog mig forleden, hvor normalt det er at dyrke sex med mænd, der er meget ældre end en selv. Jeg har gjort det, mine veninder har gjort det. 

Jeg ved ikke, om det bare altid har været sådan. Det er vel set siden tidernes morgen, at unge piger forelsker sig i ældre mænd. Men blot fra da jeg var teenager til nu, synes jeg, at hyppigheden for en stor aldersforskel blandt seksuelle relationer, har rykket sig betydeligt. Det er ikke længere unormalt eller uset, at unge piger helt ned til 16-17 år, er sammen med mænd, der er dobbelt så gamle som dem. Sommetider endda ældre. Det er i hvert fald mine erfaringer, for jeg har set det i min perifære vennekreds. Jeg finder det en smule bekymrende, eftersom pigerne ser ud til at blive yngre og yngre.
Så hvorfor er det mon sådan? Er det bare mig, der er blevet dét ældre, og pludselig ser sådan ting med andre øjne?
Jeg tror, at ungdommen bliver mere grænsesøgende i takt med at vores samfund ændres, og der pludselig kommer en større individuel frihed og en voksende afstand fra gamle normer og værdier. Måske er det derfor, at unge piger/drenge opsøger disse relationer. Det tror jeg sådan set er meget naturligt.
Jeg skriver ikke dette, for at på nogen måde kaste skam over nogen, som har et seksuelt forhold til en ældre mand eller kvinde. Det er ens helt eget valg! Jeg ønsker blot, at man skal passe på sig selv. For mig at se, så ligger ansvaret i langt højere grad hos den, der vælger at have sex med en pige eller dreng, der er meget yngre end dem selv. For som 25-30+ årig, har man altså bedre vilkår for at forstå konsekvenserne af sine handlinger, en man har, når man er 15-19 år gammel.

Hvad skal man så overveje, hvis man ønsker at indgå en seksuel relation med en ældre  mand eller kvinde?

Ja, det kan være spændende at lade sig forføre af en ældre part. Da jeg var teenager, har jeg også haft bekendtskaber til mænd, der var dobbelt så gamle som jeg. Det gav et sus og et “spændings-kick”, og var langt mere interessant end fyrene på min egen alder.
På daværende tidspunkt så jeg måske bare ikke, hvor let det har været for disse mænd at manipulere med mig og overtale mig til ting, jeg egentlig ikke ville. Jeg var for ung til at forstå dette og konsekvenserne af samme.

Når der er en stor aldersforskel mellem to parter, så kan det give en skævvridning i magtforholdet. Den ældre part vil måske føles som en form for autoritet. Og det er ikke altid så godt, hvis man skal have et ligevægtigt og sundt forhold til hinanden. 

Jeg tror også, at man skal tænke grundigt over, hvad det er, der får disse mænd (eller for den sags skyld også kvinder) til at ønske en relation til en, der er meget yngre end dem selv. Kan det være fordi, at de godt kan lide den kontrol, de måske kan opnå over en yngre og mere naiv person? Måske har de svært ved at møde nogen på deres egen alder, fordi de er umodne eller ikke ønsker en voksen relation med alt der medfølger; baby, villa, vovhund osv osv? Eller måske har kærlighed bare ingen alder?
Den sidste præmis køber jeg ikke helt. For det første, har jeg svært ved at se, hvad en 30-35+ årig mand/kvinde, skulle have tilfælles med en 15-19 årig pige/dreng. Jeg tror desværre, at det er meget sjældent, at der er tale om oprigtig kærlighed.

Når man indgår seksuelle relationer, opstår der hurtigt følelser. Jeg tror, at det er en god idé at overveje, hvad man gør, hvis det ikke længere blot er sex. Desværre ser jeg en tendens, hvor mændene (eller blot den ældre part) ikke ønsker andet fra relationen end sex, fordi, at det netop er rigtig svært at have et reelt forhold, når man er vidt forskellige steder i livet. Ofte ender det altså med, at man bliver rigtig såret og føler sig misbrugt. Og sådan en følelse, kan altså sidde i kroppen rigtig længe.

Tænk dig om en ekstra gang <3

Jeg ved godt, at det er spændende. Been there, done that. Men når jeg ser tilbage på nogle af de interaktioner jeg har haft med ældre mænd, bliver jeg ærligt forarget og en smule rystet nu. For de skulle aldrig have haft en interesse i så ung en pige som mig!
Da jeg gik 1.g i gymnasiet og var 16 år gammel, blev jeg inviteret ud af en mand på 38(!!!). Jeg tog faktisk på daten. Og så tænker du måske; “hvorfor i alverden gjorde du også det?!” og her er svaret blot; fordi jeg var ung og ville bare gerne have det sjovt, så derfor tænker man ikke altid  tingene til ende.
Jeg fandt hele daten upassende og ubehagelig, da jeg først stod i situationen, og hvis den mand havde ønsket noget fra mig, jeg ikke ville give, så er jeg ikke sikker på, at jeg have sluppet sikkert ud af den situation. Heldigvis skete der ikke noget, men jeg skulle da have gjort mig langt flere overvejelser, inden jeg tog på den date, og måske endda bare være blevet hjemme. For alle har desværre ikke gode intentioner.

Så piger og drenge, tænk jer grundigt om før I indgår en relation med en ældre mand eller kvinde. Som den yngre part i en seksuel relation med stor aldersforskel, så er der desværre stor sandsynlighed for, at det bliver et skævt magtforhold. Og i det tilfælde, kan det være rigtig svært at sige fra og grænser kan overskrides.