fbpx

Login

Sådan slap jeg af med mindreværdskomplekser på de sociale medier

I forlængelse af mit forrige indlæg, hvor jeg skrev om sociale medier, forsøger jeg i dette skriv at sætte ord på, hvordan jeg slap af med den følelse af utilstrækkelighed, der af og til dukkede op, når jeg bl.a. scrollede gennem de perfekte glansbilleder på Instagram.

For hvis du også sidder og føler dig utilstrækkelig, fordi du ikke stod op klokken fem i morges for at løbe 10K, spise havregrød og drikke to liter friskpresset sellerijuice, skal du vide, at du ikke er alene. Og du skal også vide, at sådan behøver du slet ikke at have det.

 

Gem den dårlige samvittighed LANGT væk

Jeg får ikke længere dårlig samvittighed over at kigge på sociale medier. Jeg har lært mig selv, at de sociale medier kun udgør en brøkdel af den virkelige verden. Der er ingen, der aldrig har en dårlig dag. Tro mig. Nogen er bare bedre til at kamuflere dem end andre.

Heldigvis har der i den seneste tid været øget fokus på netop det her med kun at udstille ”det perfekte”. Flere offentlige personer på bl.a. Instagram har åbnet op for hele godteposen, og inviterer os ind så vi også får indblik i, når tingene er knap så rosenrøde.

Og det er virkelig befriende, at vi får lov til at se, når livet er noget lort – og ikke kun, når livet er lutter lagkage. Det er en stor hjælp til at suge livet ud af mindreværdsfølelsen.

 

Brug medierne konstruktivt

Jeg har som nævnt lært mig selv at bruge Instagram konstruktivt. Det har jeg bl.a. gjort ved at tænke følgende, når jeg scroller:

  • ”Wauw, hun er sej, at hun tør gå i SÅ farvestrålende tøj. Jeg tror, jeg vil tage den pink trøje på i morgen.”
    Jeg lader mig inspirere til at prøve nye opskrifter, nye motionsformer eller en ny stil. Måske hopper jeg ikke i hele den blomstrede kollektion på én gang, men lader mig inspirere ved at tage små skridt, hvor jeg både udfordrer og udvikler mig selv.
  • ”Hold da op, hun har nået meget på bare én dag. Det er sejt, men jeg ville være totalt udmattet, så det er ikke noget for mig.”
    Vi er heldigvis alle forskellige. Mit temperament er ikke til at have syv forskellige aftaler på en enkelt formiddag. Det er der nogen, der trives med – bare ikke mig. Og i stedet for at føle mig forkert, er jeg glad for, at jeg er ærlig over for mig selv og siger fra, når jeg kan mærke, det ikke er det rigtige for mig.
  • ”Puha, jeg kan mærke, at den her person og dennes opslag ikke gør noget godt for mig – jeg trykker ”følg ikke længere”.”
    Simple as that. Hvis du ikke længere føler dig inspireret eller underholdt – så tryk unfollow og kom videre. Spild ikke din dyrebare tid på indhold, der ikke gør noget godt for dig.

Sådan frigav jeg den dårlige samvittighed, der ofte opstår, når man befinder sig på de sociale medier. Måske kan du gøre det samme?