fbpx

Login

Sådan kan du sætte grænser over for dine veninder

Grænsesætning over for veninder

Det kan være rigtig svært at sætte grænser. Det kan også føles overvældende at gøre det overfor sine veninder, men det kan faktisk styrke og hjælpe jeres relation, hvis alle parter mærker efter og ikke kommer til at overskride grænser. Dette indlæg handler om mine egne erfaringer med at håndtere grænsesætning overfor mine veninder og derudover om nogle tips og tricks til at håndtere dette.

Jeg har selv prøvet det utallige gange; der er en aftale i kalenderen med en god veninde, men jeg har det ikke godt. Måske har jeg haft travlt, måske har jeg mega ondt i hovedet, eller også kan jeg bare mærke, at jeg ikke har noget overskud. Selvom jeg godt er klar over, at jeg burde blive hjemme og sætte en grænse, så tager jeg afsted alligevel. Det kan betyde, at jeg bruger en masse kræfter og energi på noget, der egentlig burde have været hyggeligt. Hvordan kan jeg sætte grænser, så jeg ikke ender med at gøre noget, der ikke er godt for mig selv? Her er nogle tips, som jeg øver mig i at bruge:

Det er okay at aflyse

Det kan føles forkert at skulle aflyse, når man nu har lavet en aftale. Måske har både dig og din veninde meget travlt og skal derfor have aftaler til at passe ind i kalenderen. Uanset hvad, så er det helt i orden at aflyse. Det skal helst være meningen, at man hygger sig, når man bruger sin fritid på sine veninder, og det er super øv, hvis man ikke har det godt.

Forklar hvordan du har det

Det kan være en god idé at forklare din veninde, hvordan du har det. Det kan være, at du er super presset over studie, der er meget familiedrama, eller at du har haft et skænderi med kæresten. Din veninde vil sikkert forstå dig og dermed have en større forståelse for, hvorfor det ikke duer i dag alligevel.

Lav en anden aftale

Hvis du vælger at aflyse, så kan du eventuelt foreslå en anden dag, hvor I kan mødes. Det kan også være, at det passer bedre en anden dag, hvor I kan tale i telefon eller FaceTime sammen, så I kan blive hjemme under dynerne, eller at I skal gå en tur frem for at tage ud og bruge penge.

Jeg håber, at disse tanker kan være med til at sætte overvejelser i gang indeni dig selv, og jeg genkender virkelig det med, at det kan være svært, men det er både selvkærligt overfor dig selv at mærke efter, hvor din grænse går og overfor din veninde, som jo helt sikkert også gerne vil respektere dine grænser ❤️