fbpx

Login

Sådan kan du arbejde med sociale medier og sammenligning

De fleste af os kender det. Vi sidder og kigger på et af vores mange sociale medier, og så popper en person op. Personen er flot, poserer helt rigtigt, og lyset stråler ud af øjnene. Her er en, der har styr på det, tænker du og bliver ked af, at du ikke selv har styr på det.

De fleste af os kender det. Vi sidder og kigger på et af vores mange sociale medier, og så popper en person op. Personen er flot, poserer helt rigtigt, og lyset stråler ud af øjnene. Her er en, der har styr på det, tænker du og bliver ked af, at du ikke selv har styr på det. I virkeligheden er det ikke helt så ligetil, men mange af os kommer til at sammenligne os selv med dem, vi ser på sociale medier, og det kan både være kendte og dem, vi kender personligt. Her er mine råd til, hvordan du kan håndtere disse sammenligningstanker og følelsen af dårligt selvværd i den forbindelse:

 

Sorter i dit feed

Det kan være en rigtig god idé at overveje, hvis menneskers liv du følger med i, og hvilke følelser de giver dig. Er det nogen, du bliver inspireret af eller får en god følelse i maven over at følge med hos, eller bliver du ked af det eller tænker over, at du ikke er lige så god som dem? Det er okay at holde op med at følge med hos dem, der giver dig ondt i maven – også selvom du kender dem i virkeligheden. Alternativt kan du vælge at ”slukke” for deres profil, så de ikke dukker op i dit feed

 

Ik sammenlign dit 10 med andres 100

Det kan være, at du går meget op i træning, mode eller noget helt andet. Så ser du en person på sociale medier, der ligner, de har styr på netop dette, men det er værd at huske på, at disse personer måske lever af netop at træne eller arbejde som model. Du lever nok et ret almindeligt liv, og derfor er der slet ikke plads til udelukkende at tænke på vægte eller skjorter, og derfor er det svært overhovedet at sammenligne sig med disse mennesker.

 

Husk at sociale medier er et øjebliksbillede

For langt de fleste er det sådan, at det, der deles på sociale medier, er et øjebliksbillede af noget. Derudover plejer det også kun at være det gode, der deles, og derfor viser det ikke, hvordan folk ser ud, når de har det skidt, såsom når de endnu en gang ikke har lavet lektier, når kødet er brændt på, eller at de har kærestesorger.

 

Det kan være rigtig svært, og du skal ikke slå sig selv i hovedet over det, men husk på, at du er god nok, som du er, og du behøver slet ikke ligne dem på Instagram eller TikTok. Du kan gøre brug af nogle af mine råd, hvis det kan hjælpe dig med de dårlige følelser omkring sociale medier. Du er også velkommen til at skrive ind til os i chatten hos UngTilUng her dag mellem 16 og 20, og du skal vide, at jeg hepper på dig <3