fbpx

Login

Sådan får du selvværd

Selvværd er noget, vi mennesker skal kæmpe med hele livet, men derfor er det ikke en dum idé at starte nu. Selvværd er nemlig en afgørende faktor for vores generelle trivsel og livskvalitet, men også hvordan vi bærer os som mennesker. Når vi har et sundt selvværd, føler vi os værdifulde, kompetente og i stand til at håndtere udfordringer, der opstår i livet, og andre mennesker kan se at vi stråler!

Men hvordan opnår man egentlig et godt selvværd?

  • Det første, der er vigtigt, er, at være opmærksom på dine tanker. Selvom det lyder lidt flippet, så er det det første skridt til at opnå et sundt selvværd. Det handler nemlig om at være opmærksom på de tanker, du har om dig selv. Ofte kan negative tanker være med til at underminere vores selvværd. Prøv at identificere og udfordre negative tanker, og erstat dem med mere positive og realistiske tanker.
  • I takt med at dette bliver en nemmere læring, så skal du huske at være sød mod dig selv. Det er vigtigt at være venlig mod sig selv og behandle sig selv med samme medfølelse, som man behandler andre. Det indebærer at give sig selv tilladelse til at fejle og acceptere, at ingen er perfekte. Ligesom du også ville gøre for de mennesker, der er omkring dig.
  • Nu er det her, hvor du kan begynde at identificere og opbygge på dine styrker. En god måde at styrke sit selvværd på er at identificere og fokusere på ens egne styrker og positive egenskaber. Dette kan være alt fra personlige egenskaber til faglige færdigheder. Jo mere vi anerkender vores egne styrker, jo mere tillid får vi til os selv.
  • Som jeg tidligere har skrevet om på bloggen, så er det SÅ vigtigt at dyrke din egenomsorg: At pleje sig selv både fysisk og følelsesmæssigt er afgørende for at opretholde et godt selvværd. Dette kan omfatte at dyrke motion, spise sundt, få nok søvn og prioritere tid til afslapning og hobbyer.

Men husk nu, at når de dage er svære og uoverskuelige så er det er vigtigt at søge støtte og opmuntring fra venner, familie eller en professionel, hvis man har brug for det. At tale åbent om ens følelser og udfordringer kan hjælpe med at styrke ens selvværd og øge ens følelse af samhørighed.

At opnå et sundt selvværd er en proces, der tager tid og kræver indsats, men det er en investering i ens egen trivsel og lykke. Ved at være opmærksom på vores tanker, være venlige mod os selv, identificere vores styrker, sætte sunde grænser, dyrke selvomsorg og søge støtte kan vi gradvist styrke vores selvværd og føle os mere selvsikre og tilfredse med os selv.

Jeg er sikker på, at din rejse mod højt selvværd bliver helt fantastisk.

Hvis du har brug for at snakke med én af os kan du chatte med os hver dag fra 16-20 💗