fbpx

Login

Når du er jomfru i en sen alder

At være jomfru i en sen alder er et tabubelagt emne – her i artiklen får du nogle gode råd, for du er, som du er, og du er klar, når du er klar.

For mange mennesker kommer den seksuelle debut i midten af teenageårene. For nogle kommer den tidligere, mens den for andre kommer senere. Sådan er vi heldigvis forskellige som mennesker. Desværre er det meget tabubelagt, hvis man stadig ikke har haft sin seksuelle debut, når man rammer 20’erne.

 

Et tabubelagt emne

Mange emner kan være tabubelagte, men et af de største må være, når man endnu ikke har haft sin seksuelle debut i en forholdsvis sen alder. Engang var sex også et emne, man ikke snakkede åbent om. Det var forbeholdt soveværelset mellem mand og kone. I dag er det meget normalt at snakke med venner og veninder om det, men det ikke at have haft sin debut er ikke fulgt med tiden, og er stadig ret tabubelagt. Langt de fleste, der er jomfruer, går ikke rundt og snakker om det. Måske fordi de ikke føler, de har nogen, de kan snakke med det om, eller ikke tør af frygt for at blive leet af.

Der kan være mange grunde til, at man venter med sex til et senere tidspunkt. Det kan være af religiøse grunde, opdragelse, sygdom eller slet og ret at man ikke har følt sig klar. Uanset grunden er det ikke noget, man skal være flov over. Der vil helt sikkert være flere end du lige tror, der endnu ikke har haft deres seksuelle debut.

 

Gode råd til dig

  • Når du som jomfru er i fuld gang med et datingliv vil du helt automatisk modtage spørgsmål fra din date omkring sex, dine præferencer osv. Her er det vigtigt, at du ikke fortæller mere, end du har lyst til. Og slet ikke i starten. Hvis du ikke har lyst til at dele, at du ikke har haft sex, så er det altså helt okay at sige, det er private emner, som du ikke snakker om så tidligt i et datingforløb. Du skal føle dig tryg, og kan din date ikke acceptere det, så er han eller hun nok ikke den rette for dig alligevel.

 

  • Hvis du lige nu sidder og gerne vil i gang med et sexliv, så er det vigtigt, at du lige gør op med dig selv, om det ’bare’ er sex, du er ude efter, eller om det rent faktisk er et forhold. Hvis det bare er sex, så er det rigtig fint, og det skal du da bare gå efter. Det er ikke unormalt i dag at have et casual forhold, hvor det bare er sex, der er på dagsordenen. Men hvis du sidder og er i tvivl, eller er helt sikker på, at du er ude efter hele pakken, så skal du ikke bare springe ud i det første og bedste. Det bliver du ked af i længden, og når det handler om din seksuelle debut, så skal du være tryg ved hele forløbet. Hvis du ikke er det, så er det bedre at vente lidt endnu og vente på, at den helt rigtige dukker op.

 

  • Når du dater andre, og snakken helt naturligt falder på sex (og det vil den), så behøver du ikke første gange lægge svesken på disken og fortælle, at du aldrig har prøvet noget som helst. Du kan sagtens i starten sige, at du ’ikke har så meget erfaring’. Hvis I når dertil i jeres forhold, at sex skal være en del af det, så skal du huske at blive helt ærlig. Hvis du ærligt fortæller din partner, at du ikke har haft sex før, så kan han eller hun tage hensyn til det i akten. Og husk – for de fleste er den første gang ikke noget at råbe hurra for.

 

  • Du ved selv, hvornår du er klar. Du skal ikke gøre noget, du ikke føler dig klar til. Hvis du sidder og føler, at sex ikke er noget, du har lyst til endnu, så er det helt fint. Lad være med at lade dig presse til noget, du ikke har lyst til, uanset hvor mange af dine venner og veninder, der snakker om deres seksuelle liv. Hvis du lader dig presse, så ender du måske med at fortryde det, og sådan skal den første gang ikke være. Man er klar, når man er klar.