fbpx

Login

Mine venner er startet på studie, og jeg føler jeg sakker bagud

Holder du stadig sabbatår, mens mange af dine venner endelig har fundet deres vej og startet på deres drømmestudie? Eller ansøgte du på dit drømmestudie, men kom desværre ikke ind?

September er lig med studiestart for mange, og den første tid efter den lange sommerferie kan både være sjov, glædelig, men også meget udfordrende – både for dem, der er studerende, men også dem, der ikke er. Selv passer jeg ret godt på ovenstående beskrivelse og er en af de få i min vennegruppe, der endnu ikke er startet på uddannelse. Det kan godt føles lidt som, at mit liv står lidt stille, mens vennerne nu endelig er kommet et skridt videre i deres. Mange er selvfølgelig også flyttet hjemmefra og er ved at etablere sig en ny base i en større by med nye venner og nye muligheder. Mens bor jeg stadig hjemme og bruger egentlig det meste af min tid på mit arbejde. Kan du relatere?

Det smukke ved stadig at holde sabbatår
For mit vedkommende er det et bevidst valg først at søge ind til næste år, selvom jeg da selvfølgelig har haft lyst til at komme i gang allerede i år, nu når alle mine venner gør. Men jeg har valgt at prioritere at have endnu et år til at spare penge op, så jeg kan forfølge min – og sikkert mange andres – drøm: at komme ud og opleve verden ❤️ Hvor kliché-agtigt det end lyder, så skal man huske sig selv på, at ens egne prioriteringer er lige så rigtige som andres. Vælger dine venner at flytte hjemmefra tidligt og bruge deres penge på det, er det lige så rigtigt, at du måske venter, til du har fået opfyldt dine ønsker. Sabbatår handler jo på mange måder om at opnå det, man netop kun har mulighed for, mens man har sine ’friår’. Selvom man (meget) nemt kan føle sig bagud, når man ser sine venner poste billeder fra sjove fredagsbarer med nye ansigter, så er det okay at anerkende, at vi som mennesker er letpåvirkelige af vores omgivelser, men samtidig huske os selv på, at vi selv vælger hver vores veje.

Op på hesten igen
Fik du afslag fra din ansøgte uddannelse og ved nu ikke, hvad dælen du skal lave med dit liv? Det kan føles fuldstændig uoverskueligt, når man nu endelig havde fundet et studie, der lød nice, og egentlig også havde planlagt sit liv efter det og så se det hele falde til jorden. Og her er det vigtigt at huske, at det er helt okay at være skidetræt og måske lidt nede i kulkælderen. Det ’fede’ ved at være rigtig træt af noget i lidt tid, er, at man til sidst bliver træt af at være træt, og måske helt af sig selv finder en lillebitte motivation til at komme i gang igen. Start måske med at lave noget, der gør dig rigtig glad. Herefter kan du begynde at tænke lidt over, hvad du egentlig har lyst til at lave det næste halve eller hele år, indtil du kan søge ind igen. Det kan også være, at denne tid kan give dig anledning til helt at genoverveje, om studiet egentlig er for dig.

Ovenstående leder mig også frem til konklusionen på dette lille skriv: alt sker af en grund. Hav tillid til, at din fremtid stadig er lys, uanset hvilken situation du står i, og prioriter dig selv og dine ønsker.