fbpx

Login

Mine forældre er skilt

Mine forældre har været skilt, siden jeg var 6 år gammel. Jeg har ikke rigtig nogle minder fra dengang, mine forældre var sammen. Det at mine forældre blev skilt, da jeg var i en så ung alder, har nok været med til at forme mig, som den jeg er i dag. Både på en god og dårlig måde. Alle skilsmissehistorier er forskellige, men her er nogle gode råd, som du måske kan bruge, hvis dine forældre er skilt.

Mine forældre har været skilt, siden jeg var 6 år gammel. Jeg har ikke rigtig nogle minder fra dengang, mine forældre var sammen. Det at mine forældre blev skilt, da jeg var i en så ung alder, har nok været med til at forme mig, som den jeg er i dag. Både på en god og dårlig måde. Alle skilsmissehistorier er forskellige, men her er nogle gode råd, som du måske kan bruge, hvis dine forældre er skilt.

1) Fordel dit tøj

Når man bliver skilsmissebarn, får man to hjem. Men i mit tilfælde kom alt mit tøj og mine ting til at ligge hos min mor, selvom at jeg jo også havde et andet hjem hos min far. Derfor oplevede jeg, at jeg ikke kunne føle mig som mig selv, når jeg var hjemme hos min far. Når jeg var hjemme hos min far fik jeg følelse af, at det ikke var mit hjem, og det kan være virkelig hårdt. Så hvis jeg kunne give mig selv et råd, ville det være, at jeg en dag skulle have sat mig ned og fordelt mine ting og tøj ligeligt. På den måde ville jeg måske kunne have følt mig mere hjemme hos min far også.

2) Accepter at du får mere familie

Der er nok ikke nogle vej udenom, at både din mor og far vil får en ny kæreste. Jeg har oplevet, at det godt kan gøre hjemmelivet mere kompliceret, idet at din nye stedmor eller stedfar også har regler i hjemmet. Der var i sær nogle tidspunkter, hvor jeg ikke gad at høre efter, fordi jeg følte ikke, at de havde ret til at bestemme over mig. Hvis der er noget jeg har lært, så er det, at man skal acceptere at ens mor eller far har fået en kæreste. Derudover er det også vigtigt, at du fortæller, hvis der er noget galt. Det har virkelig hjulpet mig, at vi hjemme hos mig kan snakke om det.

3) Tænk på dig selv

Da jeg begyndte at komme i teenageårene, var det meget mine venner som kom i fokus. Det kan godt blive kompliceret, fordi hvis man som mig, kun var hos sin far hver anden weekend, kan man få skyldfølelse over, at man bliver hjemme hos sin mor, fordi man har planer med sine venner, som bor hvor min mor bor. Derfor gav det jo bedre mening, at være hos min mor. Der var dog også tidspunkter, hvor jeg aflyste mine planer med mine venner, fordi jeg følte at jeg blev nødt til at tage hjem til min far. Det er vigtigt at huske på, at tænke på dig selv. Hvad har du lyst? Hvem har du lyst til at være sammen med? Dine forældre har jo også været unge engang, og de ved godt, at når man bliver teenager, så har man bare mere lyst til at være sammen med ens venner. Man behøver ikke have skyldfølelse over det.