fbpx

Login

Min far udsatte mig for seksuelle overgreb

Da min krop udviklede sig, påpegede, iagttog og rørte min far ved min krop. Noget, jeg troede var normalt, men som jeg i dag udmærket godt ved ikke ikke er normalt. En far skal slet ikke påpege, iagttage og røre sin datters krop

1. Det er vildt forkert.

2. Det er en skrøbelig periode for et ungt menneske. Ligegyldigt om man er en pige eller en dreng, har man det helt forkert i sin krop, og man kan ikke finde sig selv til rette – man føler, at alle stirrer på en. Brysterne vokser, man får små hofter, øget hårvækst og øget svedproduktion. Men jeg troede, at det var normalt, at jeg gik til min far med mine problemer.

Jeg fortalte ham en dag om en knop på mit bryst, som virkede underlig, og han sagde, den bare skulle trykkes ud, så det gjorde han. Min mor vidste intet om dette, fordi jeg troede, det var normalt. Da jeg nævnte, at jeg gerne ville have en BH, var det fordi, jeg netop følte mig utilpas i, at andre kunne se mine begyndende bryster. Han var imod det.

Noget andet jeg har tænkt og undret mig over var, at når jeg ville i bad, måtte jeg ikke låse døren på badeværelset. Hvis den alligevel var låst, blev han sur. Jeg undrer mig over hvorfor? 

I løbet af efteråret er der mange, der begynder at få lus, og jeg var desværre en af dem, som fik det. Min mor brugte mange timer på at kæmme mit hår, da hun slet ikke kunne komme alle de lus til livs. Jeg sad på en stol i køkkenet og blev kæmmet i timevis. Weekenden, den 9-10 oktober 2019, havde min mor weekendvagt, så hun havde bedt min far om at tjekke mit hår for lus.

Lørdag: 

Desværre gjorde min far ikke det samme som mor. Han tog mig med ud på badeværelset, hvor han ordnede mit hår i badet. Han bad mig om at stille mig foran ham, så han kunne kigge mit hår igennem. Jeg mærkede hurtigt hans penis mod mine baller, og den var tydeligvis ikke slap. Pludselig begyndte han at pille mig i skridtet. Det var så ubehageligt. Jeg vidste udmærket godt, at dette ikke var normalt. Jeg erindrer ikke hvordan, men pludselig havde han fået mig med ind hans og min mors soveværelse, hvorinde han forsøgte at trænge op i mig på forskellige måder. Pludselig sætter han sig over mig og får mine arme under hans ben. Jeg kan huske, hvor svært det var at trække vejret, hele hans voksne mandekrop siddende ovenpå mig gjorde så forfærdeligt ondt. Han forsøger at få sin penis ind i munden på mig, hidtil har jeg kunnet forsvare mig selv ved at sparke og spjætte med min lille 12-årige barnekrop, men nu var jeg fanget! Jeg forsøgte at råbe på hjælp – kaldte på min lillebror, som var ved en veninde. Selv vores kat kaldte jeg på. Til sidst var der kun én måde, jeg kunne stoppe ham på. Jeg bed ham på armen, da jeg forsøgte at komme fri ved at dreje med hovedet, hver gang han satte sin penis mod mine læber, måtte jeg bide ham i hans penis!

Jeg husker ikke alt, hvad han forsøgte at gøre, jeg har simpelthen fortrængt det! Jeg husker dog tydeligt hændelsen nævnt ovenover, samt da han forsøgte at trænge ind i mig, da jeg forsøgte at kravle over mine forældres seng for at komme væk fra ham. 

Efter situationen kaldte han mig ind i stuen, hvor han sagde: “Det er vores hemmelighed, hvis du siger noget til nogen, bliver mor og far skilt. Din bror og du ender på børnehjem!”

Søndag:
Om søndagen begyndte det igen. Af en eller anden grund og på en eller anden måde var vi pludselig inde i soveværelset igen. Hvordan husker jeg ikke. Jeg mindes, at jeg ikke var nøgen. Min lillebror kom pludselig hjem, og min far sagde til ham “Hold Emilie, så kilder vi hende!” Inden da havde han forsøgt seksuelle ting.

Hvad har hjulpet mig?

Det er så enormt vigtigt for mig at give et budskab med min historie. Udover at jer, der har været udsat for lignende skal vide, at I ikke er alene, så er det også vigtigt, at I får nogle råd med jer resten af livet. Jeg tror aldrig, at jeg 100% vil blive hel efter overgrebene, men jeg vil hele tiden få det bedre, også selvom det nogle gange føles som 2 skridt frem og 3 tilbage.

 

Allerede kort tid efter at min far var blevet anholdt, fik jeg tilbudt noget hjælp fra kommunen. Det hjalp dog ikke! Men da min højtelskede mor havde kæmpet længe for, at jeg skulle have noget andet hjælp, fik jeg tilbudt en psykoterapeut, som jeg havde, fra jeg var 12-18 år gammel. Hun lærte mig adskillige ting: Fx, at jeg ikke skal se min far som et monster, selvom han ødelagde mit liv. Ja, han er en idiot og umenneskelig med de handlinger, han gjorde, men han er ikke et monster. Jeg skulle ikke leve i følelsen af at være et offer hele tiden. Ja, i starten er det utroligt synd, og det er tragisk, at jeg har været udsat for incest af min egen biologiske far, men jeg er ikke et offer mere. Det var jeg i situationen. Dette er blot få af mange ting, jeg har lært.

Min daværende terapeut lærte min familie og jeg at være åbne om, hvordan vi har det, så i dag taler jeg med min mor, når noget går mig på. Det hjælper mig i svære perioder, for så føler jeg mig ikke helt alene med mine tanker og spekulationer.

CSM-Danmark er et tilbud for seksuelt misbrugte. Da jeg i en periode havde det rigtig svært og var omkring lægen, fik jeg en henvisning til en psykolog. Psykologer er bare utroligt dyre, specielt på SU, så hun rådede mig til at kontakte CSM-Danmark. Det gjorde jeg, hvorefter jeg kom på venteliste til behandling i form af terapi. Ventelisten er desværre ufatteligt lang, men der findes muligheder for at komme hurtigere frem.
I ventetiden, inden terapi, blev jeg tilbudt noget gruppeundervisning, hvor man fik undervisning ift. mine senfølger. Og d. 31. juli 2019 startede jeg op med terapi.

 

Jeg vil derfor råde jer, der har en lignende fortælling, om at bede om hjælpen. Der er hjælp et eller andet sted, selv din egen læge kan hjælpe.