fbpx

Login

Kærestevold og lavt selvværd

Han fik mig ofte til at føle mig forkert og ikke særlig meget værd. Jeg reagerede ved at råbe og skrige ad ham, og så overfaldt han mig og tog kvælertag på mig.

Har du oplevet vold af din kæreste?

Jeg har selv oplevet det i mit 5 ½ år lange forhold. I starten var det ikke rigtig noget, men jo værre vi fik det sammen, jo mere udadreagerende blev han. Ofte opførte han sig rigtig skidt over for mig. Han var tit nedladende over for mig og talte nogle gange ned om mit udseende. Han fik mig ofte til at føle mig forkert og ikke særlig meget værd. Jeg reagerede ved at råbe og skrige ad ham, og så overfaldt han mig og tog kvælertag på mig. Det er sket en del gange. Derefter lå jeg stille på gulvet og turde ikke røre mig. Han sagde jo bare, at jeg fik ham til det, og det gav mig en skyldfølelse.

Det værste ved det, der er sket, er, at min ekskæreste er min storebrors gode ven, og min bror ser ham stadig. Jeg føler ikke, at jeg bliver respekteret, ved at min bror stadig ser ham. Det er som om, at det svigt, jeg oplevede sammen med ham, stadig fortsætter fra min brors side. Jeg har endnu ikke talt med min storebror om det, for når jeg taler om min ekskæreste, får jeg det rigtig skidt, bliver dårlig og angst. Jeg bør måske fortælle ham om det, der er sket, men jeg er rigtig bange for, at han ikke vil tage det så tungt og bare trække på skuldrene. Jeg har egentlig mest af alt lyst til at tie det ihjel, selvom jeg godt ved, at det skal man ikke gøre. Jeg er bare ikke klar til at snakke med min bror om det endnu. Men det skal nok komme, bare ikke nu.

Jeg har det ret skidt med, at min ekskæreste udadtil er så sød og blid, men når man er alene med ham, bliver han en anden. Han har altid behandlet mig anderledes end andre. Han har altid været nedladende over for mig og set ned på mig. Men det er der ikke andre end mig, der får at se, håber jeg.

Det er rigtig svært for mig at skrive om, så jeg lader det her indlæg være kort.

Lige efter vi gik fra hinanden, havde jeg ikke noget selvværd tilbage. Jeg blev syg og blev indlagt med bl. a. angst og OCD. OCD er en forkortelse for ”Obsessive Compulsive Disorder” og kommer til udtryk ved tvangstanker og/eller tvangshandlinger. Jeg havde begge dele. Jeg var hæmmet i min tale og mine handlinger. Jeg var så angst hele tiden, at jeg ikke turde snakke, jeg turde ikke gå, jeg turde ikke gå udenfor, jeg turde ikke være mig selv. Jeg var angst hele tiden. Jeg var blevet omdirigeret til at være angst for mig selv og mine omgivelser. Jeg havde nogle tal i hovedet, og alt hvad jeg gjorde, skulle gå op i de her tal. Jeg var meget angst for tallene 3 og 6, og hvis jeg kom til at gøre en ting, så det landede på fx 3, gik min verden i stykker. Jeg brød sammen og måtte lægge mig i seng.

Dagen efter, min ekskæreste slår op med mig, bliver jeg akut indlagt på psykiatrisk afdeling. Jeg har lyst til at begå selvmord og kan slet ikke tage vare på mig selv. På sygehuset møder jeg det sødeste personale, og de er så søde ved mig. De giver mig omsorg og er der for mig hele tiden, dag og nat. De tager blodprøver på mig, og jeg begynder at få en vitaminpille og D-vitamin hver dag. Jeg bliver undersøgt og får diagnosen ”Moderat depression”, ud over den diagnose jeg har i forvejen (OCD). De hjælper mig hele vejen igennem mit behandlingsforløb og hjælper mig med at få mit selvværd tilbage. Min mor var også en stor støtte og kom og besøgte mig ofte. Jeg er så glad for, at jeg blev indlagt.

I dag har jeg det meget bedre, jeg kan gøre, hvad jeg vil uden at blive angst, og de her tal betyder ikke så meget for mig mere. Da jeg var indlagt lavede mig og min ergoterapeut en øvelse, hvor jeg skulle udføre en handling 3 gange, og 3 var jo det tal, jeg var bange for. Det virkede, så i dag er 3 faktisk et af mine yndlingstal.

Jeg håber, du kan bruge min historie. Hvis du bliver behandlet skidt af din kæreste, skal du vide, at det ikke er i orden. Jeg håber virkelig, at du vælger dig selv fremfor en kæreste, der behandler dig skidt.

Kærlig hilsen
Kirsten