Bloggen

Kærester kommer og går, venskaber er for livet

Jeg er en god veninde. Jeg er faktisk en virkelig god veninde. Det er noget, jeg med sikkerhed ved, og som jeg altid vil stå ved. 

Jeg har dog ikke altid været en god veninde. 

Jeg har haft en kæreste over de sidste 3-4 år. Og som det ofte sker for mange, så begyndte han at få alt min opmærksomhed. Jeg forsvandt langsomt væk fra mine veninder, og isolerede mig fuldstændigt med min nye kærlighed. Hele min verden drejede sig om ham. Han var mit eneste fokus, selv når jeg endelig var sammen med mine veninder. 

Og GUD hvor fik de nok af det. Det forstår jeg godt. Jeg snakkede aldrig med dem, medmindre jeg havde problemer med min kæreste, og jeg havde brug for dem. Jeg var der aldrig, når de havde brug for mig. 

Så skete der det værste, men også bedste, som der kunne ske. Min kæreste og jeg slog op. 

Pludselig stod jeg der, næsten helt alene og havde måske 1-2 veninder tilbage, som stadig gad at snakke med mig. Aldrig har jeg følt mig så alene og ensom.

Jeg fik virkelig et chok over, hvor ensom jeg blev. Jeg var ked af det over min ekskæreste, og jeg havde bare brug for mine veninder, som ikke længere var der, fordi jeg skubbede dem væk. Jeg gik i flere måneder, hvor der ikke gik én dag, uden at jeg græd mindst én gang. Jeg følte mig svigtet, sur og såret. 

 

Men en dag fik jeg nok af at have ondt af mig selv, så jeg besluttede mig for, at jeg måtte få gjort noget ved det her rod, som jeg var endt ud i. 

Jeg skrev til alle mine gamle veninder, at jeg var slået op med min kæreste, og at jeg rigtigt gerne ville mødes med dem og drikke en kop kaffe. 

Så fandt jeg mig selv en uge senere, foran alle mine gamle veninder, og skulle give dem en undskyldning for aldrig at have været der for dem, når de havde brug for mig. En undskyldning, som de heldigvis tog imod, selvom det ikke var lige nemt for dem alle. 

 

Nu sidder jeg her et stykke tid senere, uden nogen kæreste, men med en masse skønne veninder. Og aldrig har jeg været gladere og hvilet så meget i min tilstedeværelse. 

Jeg har virkelig lært, hvor vigtigt det er at have både venner og veninder i livet. At selvom man har en kæreste, så skal man stadig pleje sine venskaber. 

 

Jeg sidder ikke og fortæller dig, som læser det her, at det er forkert at have en kæreste. Dog fortæller jeg dig, at du aldrig må lave den fejl, som jeg gjorde og glemme dine venskaber. 

Og til dig som sidder i den situation, som jeg gjorde; Det hele skal nok gå. Du skal tage det første skridt og række ud efter dine gamle venner og veninder. Det vil ikke være nemt, og de vil måske ikke tilgive dig med det samme, men i længden skal de nok komme til det. 

For i sidste ende, kommer og går kærester, men venskaber er for livet.

Relaterede artikler

Vennemisundelse?

Jeg går nogle gange rundt med en halvmørk hemmelighed. Jeg kan godt føle jalousi og misundelse mod andre… Eller rettere fordi jeg selv føler, jeg mangler det, som de har. Eller jeg er bange for at miste, det jeg har. Da mit forhold til min nuværende mand endnu var ret nyt og vi flyttede sammen, blev jeg bange for at miste ham til hans veninder – for han har altid haft mange veninder frem for venner. Det kom fra min egen usikkerhed. Heldigvis, selv om han nok ikke fandt det særligt sjovt selv, var det noget, vi blev opmærksomme på. Han beroligede mig ofte nok til, at jeg i dag aldrig er bange for den slags. Jo, jeg kan stadig tænke: ”Hvad hvis han forlader mig? Det ville knuse mig!” – Men der er ikke længere et specifikt ansigt eller navn, jeg kan sætte den frygt på. Og frygten er også kun tilstede i det øjeblik, før det er væk igen.

Mine forældre er skilt

Mine forældre har været skilt, siden jeg var 6 år gammel. Jeg har ikke rigtig nogle minder fra dengang, mine forældre var sammen. Det at mine forældre blev skilt, da jeg var i en så ung alder, har nok været med til at forme mig, som den jeg er i dag. Både på en god og dårlig måde. Alle skilsmissehistorier er forskellige, men her er nogle gode råd, som du måske kan bruge, hvis dine forældre er skilt.

Lav en kommentar, hvis der er spørgsmål eller feedback, du gerne vil dele

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.