fbpx

Login

“Hvad har du så lavet i din sommerferie?”

Jeg har været så heldig at vokse op med vores alles elskede, eller skulle jeg nærmere sige forbandede, sociale medier. Der konstant viser mig billeder af folk på ferie. Billeder af smukke strande, solbrun hud og farverige drinks med frugt i. Mens jeg selv sidder herhjemme på sofaen, med blege ben og et glas lunkent cola.

Jeg husker tydeligt, hvordan de første timer i folkeskolen efter ferien startede med en runde af ”Hvad har du så lavet i din sommerferie? ” Noget jeg inderligt hadede, for hvad havde jeg egentlig lavet? Mens resten af klassen én efter én fortalte om deres eksotiske rejser til diverse mystiske lande, sank jeg længere og længere ned i min stol. Jeg vil ikke sige jeg var flov, men det gav mig en følelse af utilstrækkelighed og at være kedelig. Selvom jeg egentlig ikke havde den store lyst til at skulle en hel masse i min ferie.

Sociale medier
Og man skulle tro denne følelse skulle have forladt min krop, da min krop forlod skolesystemet og spørgsmålet: ”Hvad har du så lavet i din sommerferie? ”, men tvært imod. Jeg har været så heldig at vokse op med vores alles elskede, eller skulle jeg nærmere sige forbandede, sociale medier. Der konstant viser mig billeder af folk på ferie. Billeder af smukke strande, solbrun hud og farverige drinks med frugt i. Mens jeg selv sidder herhjemme på sofaen, med blege ben og et glas lunkent cola. Jeg er faktisk overraskende glad for mit liv, som det er for tiden. Men alligevel føler jeg mig utilstrækkelig ved siden af andre. Men hvorfor gør jeg det? – Altså kigger på det, når jeg ved at det giver mig denne følelse? Fordi jeg selvfølgelig skal følge med i, hvad folk går og laver. Men skal jeg det?

Glansbillede
Sandheden er at de sociale medier er et glansbillede af virkeligheden. Det er folks bedste side, vist frem ved hjælp af diverse filtre og fotoshop. Og sandheden er, at de også det meste af tiden sidder på deres sofa og ikke på stranden. Og det prøver jeg at minde mig selv om. Jeg kigger som regel på min egen profil, og tænker på alle de dage imellem mine opslag, de der almindelige, ikke så mindeværdige dage. Og jeg får det bedre, for sådan er de andres profiler også, sådan er livet. Det er surt med sødt. Det er nuanceret. Og ikke mindst er det mange dage på sofaen med en lunken sodavand. Og det er helt okay.

Jeg mangler ikke noget
Mens jeg kigger på min profil, bliver jeg samtidig glad, for jeg husker alle de skønne minder, der har hæftet sig ind i min bevidsthed. Og jeg husker, at jeg har det ret godt, jeg har ting at se frem til, og ting at se tilbage på. Jeg behøver ikke at sidde på stranden hele tiden med drinks. Og jeg behøver i hvert fald ikke at føle mig mindre interessant, fordi jeg ikke er på standen.

Tre hurtige tips
De overstående overvejelser og konklusioner er nogle jeg har udarbejdet gennem flere år. Og det er ikke altid nemt at sige til sig selv. Så her er tre hurtige tips til en bedre sommer, med mindre FOMO.

1 – Sluk for de sociale medier. Det behøver ikke være hele dage, men kan du mærke, at det går dig på, og du bliver ked af det, så lad lige mobilen ligge i en times tid.

2 – Distraher dig selv. Lav noget du godt kan lide at lave, det behøver ikke være perfekt eller poleret som på sociale medier. Det skal gøre dig glad, en god film eller bog kan gøre underværker.

3 – Husk dig selv på at du er god nok. Der ikke er nogen rigtig eller forkert måde at holde sommerferie på. Vi er alle forskellige, og det samme er vores sommerferie.