fbpx

Login

Bliv opmærksom på dine styrker – og brug dem!

Styrker er en vigtig del af, hvem du er som person. Det er vigtigt at kende sine styrker, da det giver en stor indflydelse på hverdagen.

Der er sikkert rigtig mange af os, der har prøvet at få spørgsmålet: Hvad er dine styrker? Spørgsmålet dukker især op i forbindelse med jobsøgning. I den situation er det vigtigt med et godt kendskab til sig selv, for dine styrker siger rigtig meget om dig. Men hvad er en styrke egentlig? Og hvordan finder vi lige ud af, hvilke styrker vi har?

 

Hvad er styrker?

Først er det vigtigt at pointere, at en styrke ikke er det samme som en kompetence eller færdighed. Det er altså ikke noget, du er god til eller kan vise resultater på. En styrke er det, der giver dig energi. Ved at have styrker så kan vi lidt mere, end vi selv havde regnet med, og vi kan håndtere et lidt større pres, end vi havde troet.

Så altså, en styrke er det, der ligger til grund for dine færdigheder. Vi kan tage et eksempel. Måske er du virkelig god til at bage, men hvorfor er du egentlig det? Det kan være, en af dine styrker er, at du er kreativ. Så du er bare nødt til at prøve alle de ideer omkring bagekunst, der suser rundt inde i dit hoved, af. Det kan også være, din styrke er, at du er vedholdende, så du bliver ved og ved, indtil du lykkes med at kreere det, du ønskede. Så du skal hele tiden et niveau dybere ned, når du kender dine færdigheder, for at få fat i dine styrker.

 

Hvad kan styrker bruges til?

Dine personlige styrker kan helt grundlæggende bruges til at få det bedre. Det er så vigtigt at kende sine styrker, fordi de gør så meget godt for en.

Som mennesker er vi rigtig gode til at fokusere på alt det, vi mislykkes med. Det kan slide på selvværdet, og gør det for de fleste. Hvis du kender dine styrker, så booster du helt automatisk dit selvværd, fordi du fokuserer på det, du er skide dygtig til, og det du kan lide at gøre. På den måde finder du også mere ro i dig selv, og det giver mere ro i hverdagen.

Hvis du tænker på dine styrker som dit supervåben, så kan du blive bedre til at håndtere modgang. Vi kender det alle. Når hårde tider rammer, og krisen kradser, så har vi mest af alt lyst til at blive under dynen og bare vente på bedre tider. Men her er det vigtigt, at du trækker dine styrker frem og bruger dem til at se det positive i hverdagen. Desuden kan dine styrker være med til at give dig et afbræk fra modstanden og få tankerne over på noget helt andet.

Når du først har et klart billede af dine styrker, så får du helt automatisk også lettere ved at træffe valg. Står du eksempelvis overfor at skulle vælge uddannelse, så tag et kig på dine styrker. Når du kender dig selv, er der en meget større chance for, at du lander på den rette hylde for dig. Og det er så vigtigt, at vi alle lander et sted, vi kan lide at være.

Du kender sikkert det, at du har gang i et eller andet, og pludselig er flere timer bare forsvundet. Ved du hvorfor? Fordi du laver noget, du virkelig elsker. Du er så opslugt af det, at du ikke opdager, tiden flyver. Når du får mulighed for at udfolde dine færdigheder, og dermed bruge dine bagvedliggende styrker, så opstår sådanne øjeblikke, og det er jo vildt fedt!

 

Altså for at opsummere, så er det sindssygt vigtigt at kende sine styrker, fordi de gør dig altså til den, du er. Og der er ingen styrker, der er finere eller vigtigere end andre.