fbpx

Login

Hvad er selvoptagethed egentlig?

At være selvoptaget betyder, i min forståelse af ordet, at man er lidt opblæst, lidt for selvsikker og at man ikke er bange for opmærksomhed. Eller, sådan troede jeg i hvert fald...

At være selvoptaget betyder, i min forståelse af ordet, at man er lidt opblæst, lidt for selvsikker og at man ikke er bange for opmærksomhed. Eller, sådan troede jeg i hvert fald…

Jeg er et af de mennesker, der helst falder i med væggen. Jeg bryder mig ikke om at blive lagt mærke til, og selv når jeg er sammen med venner, jeg føler mig tryg ved, er jeg ofte den, der hellere lytter til samtalen frem for at deltage i den. Jeg er genert som grundfølelse. Derfor ville jeg heller ikke kalde mig for selvoptaget.

Nu har jeg så tænkt over det, at være optaget af selvet, og når jeg vender ordet på denne måde, må jeg indrømme, at jeg i den grad er selvoptaget!

Jeg bruger langt det meste af min vågne tid, på at tænke på mig selv, og hvordan jeg har det. Det handler om mine udfordringer, mine handlinger, min medicin, og det jeg gør, for at være god mod mig selv. Jeg har f.eks. ikke haft en kæreste i 8 år, og jeg ønsker mig bestemt heller ingen! Jeg er bange for, en kæreste ville blive forsømt og glemt, og det ville hverken han eller jeg være tjent med. Samtidig elsker jeg at være single, og det frirum, jeg oplever, det giver. Jeg har nok i mig selv og min hund, så en kæreste ville altid være nr. 3 i køen til opmærksomhed, og hvem ville finde sig i det? For der er ingen chance for, at jeg ville bytte om på rækkefølgen. Min hund er mit et og alt. Siden jeg fik ham, har jeg ikke været indlagt på psykiatrisk afdeling, og han har givet mig den døgnrytme, jeg har brug for. Samtidig er jeg et sted i mit liv, hvor jeg bliver nødt til at tænke på mine behov, frem for andres. Mit velvære, både fysisk og psykisk, er stort set alt hvad min dag handler om. Jeg har posttraumatisk stress, social angst og periodisk depression, hvilket gør, at det er en konstant kamp, hver eneste gang, jeg skal væk fra hjemmet. Hele dagen igennem handler jeg ud fra, hvad der er bedst for mig – altså, er jeg optaget af mit selv!

Det gode ved det hele er, at jeg har det godt med det! Så længe min selvoptagethed handler om, at jeg skal have det godt, og ikke at jeg skal være bedre end andre, som man kan opleve ordet betyder i nogle sammenhænge, har jeg ikke noget problem med at være selvoptaget, og jeg håber, det vil smitte lidt af på dig. At du som læser, vil turde være mere selvoptaget på den gode måde. Hvil i det, øv dig i det, og giv dig selv lov – du fortjener at være selvoptaget!